Vyberte si z hlavních oblastí našeho portálu

Obsah tuků v normách a jejich skutečná spotřeba

obsah-tuku-v-normach

 

obsah tuku-ve-strave

Vaření obilovin

Zásady pro vaření obilovin

Číst dál...

Celozrnná mouka

 Zásady při práci s celozrnnou moukou (dále jen CM) v těstech

Číst dál...

Vaření kaší

Zásady pro vaření kaší

Číst dál...

Vaření luštěnin

Zásady pro vaření luštěnin

Číst dál...

Zelenina syrová

Zásady pro práci se zeleninou syrovou

Číst dál...

Dušení zeleniny

Zásady při prípravě dušené zeleniny

Číst dál...

Ovoce

 Zásady konzumace a zpracování ovoce

Číst dál...

Normy OAZA Brno

Normy věnoval k užitku všem majtel jídelny OAZA Vlastimil Špic.

 oaza-600-1 oaza-600-2 

oaza-brno

O jídelně OAZA

Jídelnu a prodejnu zdravé výživy OAZA jsme jako první lakto-ovo-vegetariánskou jídelnu v Brně otevřeli v roce 1991.

Byl to výsledek desetiletých zkušeností, které jsme získali vařením na jogových táborech a pořádáním přednášek s ochutnávkami o zdravé výživě pro veřejnost i pro kuchařky ze školních zařízení. Teoretické znalosti jsme získali studiem mnoha směrů alternativní výživy a nejnovějších vědeckých poznatků ve spolupráci s lékaři a vědeckými pracovníky.

Recepty jídel, které připravujeme, vycházejí hlavně z tradic české kuchyně, což je pro nás nejvhodnější z hlediska zeměpisné polohy, klimatu i mentality. Suroviny, které používáme, pocházejí především ze střední Evropy a také chucení jídel odpovídá našim zvyklostem. Proto většině našich zákazníků, kterých nás denně navštíví sedm až osm set, ani nepřijde, že jedí něco výrazně odlišného od toho na co jsou zvyklí. A přesto naše jídla, která jsou nízkokalorická, jim chutnají a jsou lehce stravitelná.

Naší snahou je, ukázat zájemcům o zdravý způsob života, že zdravou stravu lze připravovat jednoduše, chutně a také levněji než stravu masitou.

Denně vaříme jídla vhodná pro většinu diet např. diabetickou, bezlepkovou, veganskou atd. Hlavní jídla a přílohy prodáváme zvlášť, takže si každý zákazník může objednat jakékoliv jídlo s libovolnou přílohou a také s několika druhy salátů. A přesto ceny našich jídel jsou podstatně nižší než v běžných restauracích. Další výhodou je, že si zákazníci u nás mohou koupit všechny suroviny i recepty potřebné k přípravě těchto jídel.

Zkuste nás také navštívit a zjistíte, že stravovat se zdravě je mnohem snadnější, než jste si představovali.

Vlastimil Špic, majitel

Hrachová polévka

HRACHOVÁ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Frankfurtská polévka

FRANKFURTSKÁ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Kapustnice

KAPUSTNICE - 10 porcí

Číst dál...

Koprová polévka

KOPROVÁ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Selská polévka

SELSKÁ POLÉVKA S FAZOLKAMI - 10 porcí

Číst dál...

Zeleninová pik. polévka

ZELENINOVÁ PIKANTNÍ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Zelná polévka

ZELNÁ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Knedlíčková polévka

KNEDLÍČKOVÁ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Nudlová polévka

NUDLOVÁ POLÉVKA S TOFU - 10 porcí

Číst dál...

Rajská polévka

RAJSKÁ POLÉVKA - 10 porcí

Číst dál...

Podkategorie

Zásady vaření

 Zásady vaření podle Ing. Elišky Škvařilové

Normy OAZA Brno

Normy věnoval k užitku všem majtel jídelny OAZA Vlastimil Špic.

 oaza-600-1 oaza-600-2 

oaza-brno

Normy pro mateřské školy

Normy dala volně k dizpozici všem Ing Eliška Škvařilová

 mamka-1-mm

cele-300