Obsah tuků v normách a jejich skutečná spotřeba
- Podrobnosti
- Kategorie: Aktuality z gastronomie
Zásady pro vaření obilovin
Zásady při práci s celozrnnou moukou (dále jen CM) v těstech
Zásady pro vaření kaší
Zásady pro vaření luštěnin
Zásady pro práci se zeleninou syrovou
Zásady při prípravě dušené zeleniny
Zásady konzumace a zpracování ovoce
Normy věnoval k užitku všem majtel jídelny OAZA Vlastimil Špic.
Jídelnu a prodejnu zdravé výživy OAZA jsme jako první lakto-ovo-vegetariánskou jídelnu v Brně otevřeli v roce 1991.
Byl to výsledek desetiletých zkušeností, které jsme získali vařením na jogových táborech a pořádáním přednášek s ochutnávkami o zdravé výživě pro veřejnost i pro kuchařky ze školních zařízení. Teoretické znalosti jsme získali studiem mnoha směrů alternativní výživy a nejnovějších vědeckých poznatků ve spolupráci s lékaři a vědeckými pracovníky.
Recepty jídel, které připravujeme, vycházejí hlavně z tradic české kuchyně, což je pro nás nejvhodnější z hlediska zeměpisné polohy, klimatu i mentality. Suroviny, které používáme, pocházejí především ze střední Evropy a také chucení jídel odpovídá našim zvyklostem. Proto většině našich zákazníků, kterých nás denně navštíví sedm až osm set, ani nepřijde, že jedí něco výrazně odlišného od toho na co jsou zvyklí. A přesto naše jídla, která jsou nízkokalorická, jim chutnají a jsou lehce stravitelná.
Naší snahou je, ukázat zájemcům o zdravý způsob života, že zdravou stravu lze připravovat jednoduše, chutně a také levněji než stravu masitou.
Denně vaříme jídla vhodná pro většinu diet např. diabetickou, bezlepkovou, veganskou atd. Hlavní jídla a přílohy prodáváme zvlášť, takže si každý zákazník může objednat jakékoliv jídlo s libovolnou přílohou a také s několika druhy salátů. A přesto ceny našich jídel jsou podstatně nižší než v běžných restauracích. Další výhodou je, že si zákazníci u nás mohou koupit všechny suroviny i recepty potřebné k přípravě těchto jídel.
Zkuste nás také navštívit a zjistíte, že stravovat se zdravě je mnohem snadnější, než jste si představovali.
Vlastimil Špic, majitel
HRACHOVÁ POLÉVKA - 10 porcí
FRANKFURTSKÁ POLÉVKA - 10 porcí
KAPUSTNICE - 10 porcí
KOPROVÁ POLÉVKA - 10 porcí
SELSKÁ POLÉVKA S FAZOLKAMI - 10 porcí
ZELENINOVÁ PIKANTNÍ POLÉVKA - 10 porcí
ZELNÁ POLÉVKA - 10 porcí
KNEDLÍČKOVÁ POLÉVKA - 10 porcí
NUDLOVÁ POLÉVKA S TOFU - 10 porcí
RAJSKÁ POLÉVKA - 10 porcí
Zásady vaření podle Ing. Elišky Škvařilové
Normy věnoval k užitku všem majtel jídelny OAZA Vlastimil Špic.
Normy dala volně k dizpozici všem Ing Eliška Škvařilová