BRAMBOROVÝ GULÁŠ - 10 porcí
Suroviny | čistá [g] |
brambory | 1800 |
cibule | 50 |
olej | 20 |
paprika mletá | 20 |
voda | 2325 |
zelenina pod svíčkovou | 175 |
celozrnná mouka | 150 |
sůl | 20 |
rosovické (mahá) koření | 2 |
česnek | 15 |
majoránka | 3 |
bujón zeleninový | 5 |
sojová omáčka | 5 |
kmín | 2 |
Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme rosovické koření, zeleninový bujón, papriku, na kostičky nakrájené brambory, sůl, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme. Když jsou brambory poloměkké, přidáme zeleninu, dovaříme doměkka, zahustíme opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme a dochutíme česnekem, sojovou omáčkou a majoránkou.