Fazole s rýží Normy Oáza

FAZOLE S RÝŽÍ - 10 porcí

Surovinyčistá [g]
fazole450
voda1100
zelenina pod svíčkovou225
rýže Natural212,5
sůl5
kukuřičný škrob (maizena)18,75
olej18,75
cibule62,5
sterilovaná paprika červená (kapie)87,5
bílý pepř0,25
česnek10
sojová omáčka35
majoránka3
sůl10
zeleninový bujón8,75
skořicešpetka

Fazole na noc namočíme, ráno propereme a dáme vařit. Zvlášť si uvaříme rýži. K poloměkkým fazolím přidáme sůl, zeleninový bujón, zeleninu pod svíčkovou, sterilovanou papriku, na oleji zpěněnou cibuli a dovaříme doměkka. Zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutíme bílým pepřem, česnekem, sojovou omáčkou, majoránkou a špetkou skořice.