Plněné papriky s rajskou omáčkou Normy Oáza

PLNĚNÉ PAPRIKY S RAJSKOU OMÁČKOU - 10 porcí
 
Surovinyčistá [g]
sojová drť100
pšeničné vločky112,5
rýže Natural62,5
sůl5
voda300
zeleninový bujón7,5
paprika1100
sojová omáčka22,5
česnek17,5
rosovické (mahá) koření3,75
koření do mletých mas3,75
olej na plech10
rajská omáčka0
voda1700
celozrnná mouka100
kečup187,5
sůl7,5
rajský protlak75

Sojovou drť smícháme s pšeničnými vločkami a solí. Zalijeme vodou, v níž jsme rozvařili zeleninový bujón a necháme vsáknout. Směs dochutíme sojovou omáčkou, česnekem, rosovickým kořením a kořením do mletých mas. Přidáme uvařenou, vychladlou rýži a důkladně promícháme. Touto směsí plníme vyčištěné papriky. Dáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě asi 40 minut. Asi v polovině pečení je zalijeme rajskou omáčkou. Tu připravíme tak, že si orestujeme rajský protlak a kečup, zalijeme vodou, přivedeme k varu a poté zahustíme nasucho opraženou moukou. Provaříme a dosolíme. Můžeme též přisladit. Podáváme s celozrnnými knedlíky.