Suroviny | čistá [g] |
sojová drť | 100 |
pšeničné vločky | 112,5 |
rýže Natural | 62,5 |
sůl | 5 |
voda | 300 |
zeleninový bujón | 7,5 |
paprika | 1100 |
sojová omáčka | 22,5 |
česnek | 17,5 |
rosovické (mahá) koření | 3,75 |
koření do mletých mas | 3,75 |
olej na plech | 10 |
rajská omáčka | 0 |
voda | 1700 |
celozrnná mouka | 100 |
kečup | 187,5 |
sůl | 7,5 |
rajský protlak | 75 |
Sojovou drť smícháme s pšeničnými vločkami a solí. Zalijeme vodou, v níž jsme rozvařili zeleninový bujón a necháme vsáknout. Směs dochutíme sojovou omáčkou, česnekem, rosovickým kořením a kořením do mletých mas. Přidáme uvařenou, vychladlou rýži a důkladně promícháme. Touto směsí plníme vyčištěné papriky. Dáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě asi 40 minut. Asi v polovině pečení je zalijeme rajskou omáčkou. Tu připravíme tak, že si orestujeme rajský protlak a kečup, zalijeme vodou, přivedeme k varu a poté zahustíme nasucho opraženou moukou. Provaříme a dosolíme. Můžeme též přisladit. Podáváme s celozrnnými knedlíky.