Boršč

BORŠČ - 10 porcí



Suroviny čistá [g]
zelenina pod svíčkovou 450
olej 20
sůl 20
zelí hlávkové 450
brambory 500
zeleninový bujón 15
voda 2250
kečup 150
celozrnná mouka 80
červená řepa sterilovaná 150
citrónová šťáva 20
smetana 150
vývar z bobkového listu 3
a nového koření 3


Nejdříve si uvaříme vývar z bobkového listu a nového koření. Potom očištěné brambory nakrájíme na kostečky, zelí na nudličky a dáme vařit se zeleninou pod svíčkovou, zeleninovým bujónem, solí, olejem a vývarem z koření. Zahustíme nasucho opraženou celozrnnou moukou a dochutíme sterilovanou červenou řepou, kečupem, popřípadě citrónovou šťávou dle chuti. Nakonec přidáme smetanu nebo kondenzované mléko.