BORŠČ - 10 porcí
Suroviny | čistá [g] |
zelenina pod svíčkovou | 450 |
olej | 20 |
sůl | 20 |
zelí hlávkové | 450 |
brambory | 500 |
zeleninový bujón | 15 |
voda | 2250 |
kečup | 150 |
celozrnná mouka | 80 |
červená řepa sterilovaná | 150 |
citrónová šťáva | 20 |
smetana | 150 |
vývar z bobkového listu | 3 |
a nového koření | 3 |
Nejdříve si uvaříme vývar z bobkového listu a nového koření. Potom očištěné brambory nakrájíme na kostečky, zelí na nudličky a dáme vařit se zeleninou pod svíčkovou, zeleninovým bujónem, solí, olejem a vývarem z koření. Zahustíme nasucho opraženou celozrnnou moukou a dochutíme sterilovanou červenou řepou, kečupem, popřípadě citrónovou šťávou dle chuti. Nakonec přidáme smetanu nebo kondenzované mléko.