FRANKFURTSKÁ POLÉVKA - 10 porcí
Suroviny | čistá [g] |
fazole | 120 |
voda | 3500 |
cibule | 50 |
olej | 20 |
mletá paprika | 5 |
brambory | 400 |
klaso klobása | 180 |
celozrnná mouka | 60 |
kondenzované mléko | 50 |
kmín | 1 |
sůl | 12 |
zeleninový bujón | 5 |
sojová omáčka | 20 |
Fazole namočíme přes noc do vody. Ráno vodu slejeme a fazole uvaříme doměkka. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, sůl, vodu a na kostky nakrájené brambory. Jakmile brambory změknou, přidáme fazole, na kostky nakrájenou klaso klobásu, bujón a sojovou omáčku. Zahustíme nasucho opraženou celozrnnou moukou a vše provaříme. Dochutíme kondenzovaným mlékem.