HRSTKOVÁ POLÉVKA - 10 porcí
Suroviny | čistá [g] |
hrách | 50 |
fazole | 50 |
rýže Natural | 37,5 |
kroupy | 50 |
brambory | 600 |
zelenina pod svíčkovou | 200 |
olej | 10 |
cibule | 50 |
celozrnná mouka | 75 |
česnek | 10 |
voda | 3000 |
majoránka | 0,25 |
solčanka se sojou | 5 |
zeleninový bujón | 15 |
sůl |
Hrách a fazole uvaříme dohromady, rýži a kroupy každé zvlášť. Do vroucí vody dáme pokrájené brambory, cibuli, zeleninu pod svíčkovou a zeleninový bujón. Uvaříme doměkka, přidáme uvařený hrách, fazole, rýži a kroupy. Zahustíme nasucho opraženou moukou a dochutíme česnekem, majoránkou, solčankou, případně přisolíme.