PIZZA I.
Suroviny | čistá [g] |
celozrnná mouka | 825 |
voda | 625 |
sůl | 12,5 |
droždí | 25 |
rajčata a papriky | 525 |
sůl | 6,25 |
česnek | 5 |
kečup | 125 |
Eidam | 187,5 |
PIZZA II.
Suroviny | čistá [g] |
celozrnná mouka | 550 |
voda | 400 |
sůl | 10 |
droždí | 30 |
lečo | 500 |
pórek | 100 |
sůl | 6,25 |
česnek | 5 |
kečup | 125 |
Eidam | 200 |
Z celozrnné mouky, soli, kvasnic a vody zaděláme polotuhé těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Lečo (papriky a rajčata) lehce podusíme, ke konci vmícháme posekaný pórek. Nakynuté těsto znovu přepracujeme a necháme ještě kynout. Správně nakynuté těsto roztáhneme na olejem vymazaný plech, potřeme lečem a upečeme. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem, který necháme pouze roztéci. Poléváme kečupem.