Pizza I. a II. Normy Oáza

PIZZA I. A II. - 10 porcí

PIZZA I.

Surovinyčistá [g]
celozrnná mouka825
voda625
sůl12,5
droždí25
rajčata a papriky525
sůl6,25
česnek5
kečup125
Eidam187,5


PIZZA II.

Surovinyčistá [g]
celozrnná mouka550
voda400
sůl10
droždí30
lečo500
pórek100
sůl6,25
česnek5
kečup125
Eidam200

Z celozrnné mouky, soli, kvasnic a vody zaděláme polotuhé těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Lečo (papriky a rajčata) lehce podusíme, ke konci vmícháme posekaný pórek. Nakynuté těsto znovu přepracujeme a necháme ještě kynout. Správně nakynuté těsto roztáhneme na olejem vymazaný plech, potřeme lečem a upečeme. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem, který necháme pouze roztéci. Poléváme kečupem.