Dušení zeleniny

Zásady při prípravě dušené zeleniny

1. nezbytné:
- nejprve na oleji "otevřeme" koření (kumín, kmín, hořčici, koriandr, {kurkumu}, papriku, pak lze přidat i cibulku
- přidáme zeleninu strouhanou či krájenou, špetku cukru a dusíme pod pokličkou
- během dušení zbytečně nepodléváme vodou, snažíme se dusit ve vlastní šťávě
- dusíme co nejkratší dobu

2. doporučené:
- zeleninu nedáváme dusit naráz, začínáme tou nejtvrdší a postupně přidáváme další  

3. dobré rady na závěr:
- dušenou zeleninu nezahušťujeme moukou - můžeme podlít smetanou nebo ke konci zahustit  strouhaným sýrem
- takto dušená zelenina může sloužit jako příloha k vařené rýži či
k bramborům, jako lehká večeře s pečivem - ale i polévka bude chutnější, zpracujeme -li zeleninu tímto způsobem