Škola poskytuje informace a praktické zkušenosti o zdravé výživě, ochranné stravě, zdravém životním stylu a jejich environmentálních a etických vlivech. Úkolem Školy vegetariánství je jednak zpřístupnit členům ČSVV složité odborné informace, aby je mohli aplikovat v každodenním životě a jednak zpřístupnit vegetariánství odborné veřejnosti, aby je aplikovala ve vzdělávacím systému a na odborných pracovištích. Odborné zázemí Školy vegetariánství tvoří lektoři odborných skupin.
ESEJSKÉ EVANGELIUM MÍRU
- Podrobnosti
-
Kategorie: Doporučené informace k výživě
Vemi poutavé a zároveň velmi důsledné výživové doporučení z doby kolem začátku našeho letopočtu. Je v něm řečeno vše podstatné, i to, na co dneční věda o výživě ještě neodhalila.
Číst dál...
Nová bible ochrany zvířat a vegetariánství
- Podrobnosti
-
Kategorie: KNIHY
Právě vyšla kniha Neber zvíře do úst, která je v současné době nejucelenějším pohledem na ochranu práv zvířat z pohledu nejen zástupců ochrany zvířat, ale i z pohledu vegetariánství. Kniha je cenná především pro rozmanitost pohledů na problematiku týrání zvířat. Kniha ukazuje spektrum názoru od profesionálních řezníků po kněze křesťanské církve či reprezentanta východních duchovních nauk.
Číst dál...
Být či nebýt vegetariánem? ... to je, oč tu běží ...
- Podrobnosti
-
Kategorie: Proti vegetariánství
Zajímavý článek o vegetariánství na pokračování, který napsala redaktorka časopisu Moje zdraví Helena Míková.
Článek byl uveřejněn v čísle 9/2012. Časopis je na pultech od 30.srpna 2012.
Článek vznikl ve spolupráci s Českou společností pro výživu a vegetariánství.
Číst dál...
Lze sestavit veganský jídelníček pro jednotlivce?
- Podrobnosti
-
Kategorie: Zravotní problémy
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli také lze sestavit veganský jídelníček pro jednotlivce.
Případně bych o jeho sestavení měla zájem.
Moc děkuji, s pozdravem,
Katka ...
Číst dál...
Vliv syřidla na výtěžnost a senzorickou kvalitu sýrů
- Podrobnosti
-
Kategorie: Zravotní problémy
Rozdíl ve výtěžnosti sýrů s použitím živočišného a mikrobiálního syřidla je asi 0,5 %, při použití mikrobiálních enzymů se během zrání zvyšuje hořkost.
Víte ještě o nějakých živočišných produktech?
- Podrobnosti
-
Kategorie: Zravotní problémy
Víte ještě o nějakých živočišných produktech, které mohou být ve velkém užívány v na první pohled "vegetariánském" jídle?
Číst dál...
Sýry bez syřidel z telecích žaludků
- Podrobnosti
-
Kategorie: Zravotní problémy
Prajem dobrý deň. Chcel by som vam podakovat za pracu, ktoru robite a sucasne vas poziadat o pomoc. Uz dlhsi cas patram po zozname znaciek syrov vyrabanych bez syridiel (enzymov) ziskavanych zo zaludkov zvierat (chymozin, pepsin). Viete mi poradit, ktore firmy distribuuju na cesky a slovensky trh syry pre vegetarianov (genet. chymozin, syntet. syridlo a pod.)? Srdecne dakujem.
Číst dál...
Prosim, o tip na seriózní publikace zabývající se veg. výživou
- Podrobnosti
-
Kategorie: Zravotní problémy
Dobrý den, dospěla jsem postupně až k vegetariánství a jsem za to moc ráda, má rodina ale vůbec ne. Vůbec nikdo mi nefandí. Mám jen jednu známou vegetariánku, ale její matka je taky, už 15 let. V rodině říkají, že jsem pitomá, zničím si zdraví, že živočišné bílkoviny se nedají ničím nahradit a že budu dokonce degenerovat!
Číst dál...