Vyberte si z hlavních oblastí našeho portálu

Škola poskytuje informace a praktické zkušenosti o zdravé výživě, ochranné stravě, zdravém životním stylu a jejich environmentálních a etických vlivech. Úkolem Školy vegetariánství je jednak zpřístupnit členům ČSVV složité odborné informace, aby je mohli aplikovat v každodenním životě a jednak zpřístupnit vegetariánství odborné veřejnosti, aby je aplikovala ve vzdělávacím systému a na odborných pracovištích. Odborné zázemí Školy vegetariánství tvoří lektoři odborných skupin.

TV – Seriál o vegetariánství a hlavně o vegetariánech

 FILMOVÝ PORTÁL VĚNOVANÝ ZDRAVÉ VÝŽIVĚ

V tomto TV - Seriálu najdete díly věnované i vitariánství, makrobiotice, bio potravinám a řadě dalších aktivit souvísejících se zdravým životním stylem. Cílem autora je inspirovat lidi k vyzkoušení účinků stravy na tělo a ducha, které jsou velmi zřetelné a napomáhají nám ke šťastnému a harmonickému životu.

Sledujte!!! Téměř každý den vychází nový díl

O autorovi seriálu

Číst dál...

Proč nám chutná nezdravé

Program akce Vegetariánské vaření v teorii i praxi

Videa ČSVV

Přehled videí ČSVV

Číst dál...

Strategie zavádění luštěninových pokrmů ve společném stravování

Jaroslav Škvařil, Odborná skupina pro výživové směry České společnosti pro výživu a vegetariánství.

 Přednáška na konferenci Luštěniny v praxi, kterou pořádala Česká společnost pro výživu a vegetariáství v roce 2012

Číst dál...

Tradiční a moderní luštěninové pokrmy

Ing. Zdeněk Hladík, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Přednáška na konferenci Luštěniny v praxi, kterou pořádala Česká společnost pro výživu a vegetariáství v roce 2012.
 

Číst dál...

Kulinářské zásady pro přípravu luštěnin

Ing. Eliška Škvařilová, Odborná skupina pro gastronomii České společnosti pro výživu a vegetariánství.

Přednáška z Konference „Luštěniny v praxi“, kterou spolupořádala Česká společnost pro výživu a vegetariánství v roce 2012.

Číst dál...

Vliv luštěnin v jídelníčku z pohledu lékařské praxe

Přednáška praktického lékaře MUDr. Víta Čajky na konferenci Luštěniny v praxi, kterou pořádala Česká společnost pro výživu a vegetariáství v roce 2012

Číst dál...

Vliv jídelníčku a životního stylu na duševní zdraví a paměť

   MUDr. Katka Sheardová, Poradna pro poruchy paměti – ICRC, Mezinárodní centrum klinického výzkumu

Anotace vystoupení: Kde máme paměť a co je to Alzheimerova nemoc. Jak souvisí zdravý životní styl s poruchami paměti. Je možné ovlivnit duševní zdraví druhem životního stylu a druhem jídelníčku? 

Přednáška z Konference „Vaříme dětem zdravě a chutně“, kterou spolupořádala Česká společnost pro výživu a vegetariánství v roce 2012.

Číst dál...

Vliv potravinářské výroby na kvalitu výrobků z obilovin a olejnin

Přednáška Ing. Víta Syrového z Konference „Vaříme dětem zdravě a chutně“, kterou spolupořádala Česká společnost pro výživu a vegetariánství v roce 2012.

Číst dál...

Prezentace výsledků práce ČSVV k roku 2006

Prezentace k příspěvku pro Světový vegetariánský kongres 2008, který pořádá co dva roky Mezinárodní vegetariánská unie (IVU) proběhl tentokrát v Drážďanech

Číst dál...

Vegetariánství jako typ ochranné stravy ENG

Přednáška přednesená v rove 2008 na Světovém vegetariánském kongresu IVU "100 let revoluce ve stravování", který se konal v roce 2008 v Drážanech.

Číst dál...

Vegetarianstvi jako zaklad udrzitelne budoucnosti ENG

Přednáška přednesená v rove 2008 na Světovém vegetariánském kongresu IVU "100 let revoluce ve stravování", který se konal v roce 2008 v Drážanech.

Číst dál...

Vegetariánství a děti

  

MUDr. Zbyněk Luňáček

Úvodem

V současné době jsme svědky toho, že někteří mladí lidé vylučují ze svého jídelníčku maso a stávají se vegetariány, a to z důvodů zdravotních, ekonomických, ekologických, etických či filozofických Toto rozhodnutí provází často nejistota vyvolaná informacemi zpochybňujícími správnost takovéhoto kroku. Přibývá pak i rodičů, kteří mají obavy o svoje dítě, které se náhle rozhodlo pro vegetariánství a rodiče nevědí, zda je to strava dostatečná a bezpečná. Přibývá i rodičů, kteří již stravují své dítě vegetariánsky a jsou proto vystaveni určitému tlaku svého okolí a často dokonce i dětského lékaře.

Číst dál...

Školení reprezentantů vegetariánství

 Cílem školení reprezentantů vegetariánství je vybavit posluchače informacemi tak, aby mohli vždy úspěšně vysvětlit význam vegetariánství, jak pro vlastní osobu, tak pro celou společnost.

Klíčovými dokumenty jsou "Výživová doporučení ČSVV 2009" a Stanovisko Americké dietetické asociace a Kanadských dietologů k vegetariánství - 2003, které vydala v roce 2004 ČSVV a uveřejnila v této brožurce i odborná stanoviska k vegetariánství České pediatrické společnosti a Společnosti pro výživu. Tyto dokumenty najdete zde.

Díky obětavé a nezištné práci televizního štábu suprememastertv.cz je Školení natočené a ke každému dílu je videozáznam.

Číst dál...

Jóga a vegetariánství podporuje světový mír

Motto:

Dokud bude člověk nelítostně ničit živé bytosti nižších řádů, nepozná ani zdraví, ani mír. 
Pythagoras 38 starověký řecký matematik a filozof -585 – -500 př. n. l.

Číst dál...

Přijetí krveprolití v minulosti

Stane se realitou predikce mladého (1979) anglického komika, herce a režiséra Simona Marc Amstella?

Číst dál...

Food Matters - Na jídle záleží

Velmi kvalitně a přehledně podané informace, především z oblasti kvality potravin.

Číst dál...

RADĚJI VIDLIČKY NEŽ NOŽE - 2. ČÁST

Pozoruhodný dokument, který vychází z jedné z největších populačních studií, nazývané Velká čínská studie. Velmi názorně je v tomto videu vysvětlen vliv výživy na zdraví člověka. 

Přímý odkaz na video zde.

Číst dál...

RADĚJI VIDLIČKY NEŽ NOŽE - 1. ČÁST

Pozoruhodný dokument, který vychází z jedné z největších populačních studií, nazývané Velká čínská studie. Velmi názorně je v tomto videu vysvětlen vliv výživy na zdraví člověka. 

Číst dál...