2.1. Jaký je optimální energetický poměr bílkovin, tuků a sacharidů ve stravě?
2.2. Jaký je současný příjem energie v ČR?
2.3. Jaký je předpokládaný průměrný příjem energie v ochranné stravě?
2.4. Jaký je příjem energie na jógových táborech, při makrobiotické stravě a jaký je znám ve světě nejnižší příjem energie?
2.5. Podle jaké zásady lze nejobjektivněji upravovat příjem energie, jak lze obecně definovat požadavek na příjem energie obsažené v živinách?
2.6. Jaký je poměr energie a hmotnosti u pokrmů přírodní stravy a stravy dnes běžné?
2.7. Jaký je současný průměrný příjem bílkovin a jaké je doporučení Světové zdravotnické organizace pro jejich příjem?
2.8. Může být čistě rostlinná strava plnohodnotná z hlediska uspokojení potřeb esenciálních aminokyselin?
2.9. Uveďte výhody bezmasé stravy a možná rizika u stravy veganské
2.10. Jak se vyrovnává organismus s nadbytečným příjmem bílkovin?
2.11. Jaký je současný průměrný příjem tuků, z kterých skupin poživatin je přijímán a v jakém procentu?
2.12. Které poživatiny obsahují cholesterol, jaký je jeho průměrný příjem v ČR a jaké je doporučení pro snížení jeho příjmu?
2.13. Vznik jakých chorob se přičítá nadměrnému příjmu těžko oddělitelného komplexu: "živočišné bílkoviny-nasycené mastné kyseliny-cholesterol"?
2.14. Které látky ve výživě přispívají ke snížení hladiny cholesterolu v krvi?
2.15. Jaký je současný příjem vlákniny a jaké je doporučení pro její příjem?
2.16. Jaké jsou druhy vlákniny a jaké jsou jejich potravinové zdroje?
2.17. Jaká je optimální hrubost vlákniny a jaký způsob konzumace zaručuje její nejvyšší účinnost?
2.18. Jaký je průměrný příjem soli v konvenční stravě a jaký příjem soli je optimální?
2.19. Jaký je průměrný příjem cukru v konvenční stravě a jaký příjem cukru prokazatelně ještě nepoškozuje zdraví?
2.20. Jaký je doporučený příjem vitamínu "C" a z kterých potravin ho nejlépe získáme, jaké jsou důsledky jeho nedostatku?
2.21. Jaký je doporučený trojpoměr: hořčík-vápník-fosfor, jaký je tento trojpoměr v konvenční stravě, co způsobuje nadbytek jedné z těchto živin?
2.22. Jak se projevuje nedostatek hořčíku ve stravě, z kterých potravin jej lze nejlépe přijímat, v jakých jiných výrobcích lze hořčík získat na našem trhu?
2.23. V které denní době je nejvhodnější přijmout největší dávku jídla?
2.24. V kterou denní a roční dobu je vylučovací a v kterou budující období?
2.25. Jak se vypočítá začátek vylučovacího období v ročním cyklu?
2.26. Jaký je optimální počet jídel během dne?