Otázky a odpovědi

9. LITERATURA

1. Hygienické minimum, Prof.Halačka

2. Biologická hodnota potravy

Jak bychom se měli stravovat , sestavil J.Švařil
Vztah výživy a nemoci, P.Stratil
Minijídelníček bez masa
Optimální příjem na jógových táborech
Ůvodní přednáška: Jak zdravě, chutně a levněji
Předneseno na rekvalifikačním kursu

3. Skladba jídla

Předneseno na rekvalifikačním kursu, písemný materiál z lekce č.7

4. Kombinace poživatin, pokrmů a jídel

Kombinace potravin dle mazdaznanu, J.Škvařil
Kombinace potravin dle Dr.Sheltona, P.Stratil
Mini jídelníček bez masa, Ing.E.Škvařilová
Tabulka poživatin dle  poměrů energetické hodnoty živin (vyvážené a nevyvážené poživatiny)

5. Chutnost pokrmů

Mini jídelníček bez masa, Ing.E.Škvařilová
Základní kurs zdravé výživy, J.Škvařil
Předneseno na rekvalifikačním kursu

6. Nápoje

Nápoje, P.Stratil
Předneseno na rekvalifikačním kursu
7. Kulinářská teorie

SBORNÍK .../Včleňování celoznné mouky a cel.zrn, m.Škvařilovi
Receptář zdravé výživy, ing.E.Škvařilová
Vánoční cukroví, ing.E.Škvařilová, J.Borková
Minijídelníček bez masa, ing.E.Škvařilová
Tabulka včleňování luštěnin do jídelníčku, ing.E.Škvařilová
Předneseno na rekvalifikačním kursu

8. Psychologie zdravé výživy

Rekvalifikační kurs lekce č.1
Úvodní přednáška: Jak zdravě chutně a levněji, J.Škvařil
Optimální příjem energie na jógových táborech, J.Škvařil

Předneseno na rekvalifikačním kursu