1. Hygienické minimum, Prof.Halačka
2. Biologická hodnota potravy
Jak bychom se měli stravovat , sestavil J.Švařil
Vztah výživy a nemoci, P.Stratil
Minijídelníček bez masa
Optimální příjem na jógových táborech
Ůvodní přednáška: Jak zdravě, chutně a levněji
Předneseno na rekvalifikačním kursu
3. Skladba jídla
Předneseno na rekvalifikačním kursu, písemný materiál z lekce č.7
4. Kombinace poživatin, pokrmů a jídel
Kombinace potravin dle mazdaznanu, J.Škvařil
Kombinace potravin dle Dr.Sheltona, P.Stratil
Mini jídelníček bez masa, Ing.E.Škvařilová
Tabulka poživatin dle poměrů energetické hodnoty živin (vyvážené a nevyvážené poživatiny)
5. Chutnost pokrmů
Mini jídelníček bez masa, Ing.E.Škvařilová
Základní kurs zdravé výživy, J.Škvařil
Předneseno na rekvalifikačním kursu
6. Nápoje
Nápoje, P.Stratil
Předneseno na rekvalifikačním kursu
7. Kulinářská teorie
SBORNÍK .../Včleňování celoznné mouky a cel.zrn, m.Škvařilovi
Receptář zdravé výživy, ing.E.Škvařilová
Vánoční cukroví, ing.E.Škvařilová, J.Borková
Minijídelníček bez masa, ing.E.Škvařilová
Tabulka včleňování luštěnin do jídelníčku, ing.E.Škvařilová
Předneseno na rekvalifikačním kursu
8. Psychologie zdravé výživy
Rekvalifikační kurs lekce č.1
Úvodní přednáška: Jak zdravě chutně a levněji, J.Škvařil
Optimální příjem energie na jógových táborech, J.Škvařil