10.1. Frekventanti rekvalifikačního kursu připraví doma a v pátek (12.3.93) přivezou na ukázku koláče z kynutého těsta (20 ks degustační porci á 50 g, jeden kus na výstavku dle fantazie a místního krajového zvyku).
10.2. V pátek večer si frekventanti připraví luštěninové pomazánky a luštěninové saláty.
10.3. V sobotu (13.3.93) připraví frekventanti oběd dle zadání z níže uvedených možností:
10.3.1. Nápoj
10.3.1.1. bylinkový čaj
10.3.2. Předkrm
10.3.2.1. zeleninová polévka
10.3.3. Základ
10.3.3.1. svíčková
10.3.3.2. guláš
10.3.3.3. plátky
10.3.4. Příkrm
10.3.4.1. knedlík
10.3.4.2. dušená rýže
10.3.5. Příloha
10.3.5.1. zeleninový salát
10.3.6. Zákrm
10.3.6.1. indický čaj
10.3.6.2. mazdaznanská káva
10.3.6.3. orientální chléb
10.3.7. Hlediska pro hodnocení úspěšnosti praktické zkoušky:
10.3.7.1. Dodržení hygienických předpisů
10.3.7.2. Technologická kázen
10.3.7.3. Úprava talíře
10.3.7.4. Senzorická přitažlivost