Otázky a odpovědi

Víte ještě o nějakých živočišných produktech, které mohou být ve velkém užívány v na první pohled "vegetariánském" jídle?

Dobrý den Terezo,

jedná se zatím velmi obtížně řešitelný úkol. Jdeme na jeho řešení dvěma cestami.
Druhou je založení Odborné skupiny pro kvalitu potravin, kde připravujeme seznam garantovaných potravin, za základě údajů od výrobce.
Doporučuji Vám vstoupit do této Odborné skupiny pro kvalitu potravin:zde.
Zdraví
 
Jaroslav Škvařil
místopředseda ČSVV

Dotaz

Vážená paní/ Vážený pane,

obracím se na Vás s prosbou o radu.
 
Již několik let nejím maso, jen velice výjimečně mořské ryby. V poslední době se však pídím hlouběji a zjišťuji, že jsem v těchto letech spořádala několik gramů telecích žaludků a vepřových kolen.
Můj dotaz směrem k Vám se týká právě těchto "chytáků", o nichž se člověk běžně nedozví, na první pohled nejsou patrné. O želatině i siřidlech jsem se již dočetla, existují však ještě další takové pasti pro lidi, kteří jako já odmítají jíst produkty separované po zabití zvířete? Napadá mne například, je možno zjistit, z jakého zdroje pochází glycerol a polyglycerol-polyricinoleát v cukrovinkách. Víte ještě o nějakých živočišných produktech, které mohou být ve velkém užívány v na první pohled "vegetariánském" jídle?
 
Doufám, že Vás tímto svým dotazem příliš nezatěžuji a budu se těšit na Vaši odbornou radu!
 
Přeji Vám krásný den!
 
S pozdravem
Tereza ...