Víte ještě o nějakých živočišných produktech, které mohou být ve velkém užívány v na první pohled "vegetariánském" jídle?
Dobrý den Terezo,
jedná se zatím velmi obtížně řešitelný úkol. Jdeme na jeho řešení dvěma cestami.
První je sběr informací o výrobcích, viz: http://csvv.cz/index.php?option=com_content&view=category&id=50:potraviny-a-vegetarianstvi&layout=blog&Itemid=400194
Druhou je založení Odborné skupiny pro kvalitu potravin, kde připravujeme seznam garantovaných potravin, za základě údajů od výrobce.
Doporučuji Vám vstoupit do této Odborné skupiny pro kvalitu potravin:zde.
Zdraví
Jaroslav Škvařil
místopředseda ČSVV
Dotaz
Vážená paní/ Vážený pane,
obracím se na Vás s prosbou o radu.
Již několik let nejím maso, jen velice výjimečně mořské ryby. V poslední době se však pídím hlouběji a zjišťuji, že jsem v těchto letech spořádala několik gramů telecích žaludků a vepřových kolen.
Můj dotaz směrem k Vám se týká právě těchto "chytáků", o nichž se člověk běžně nedozví, na první pohled nejsou patrné. O želatině i siřidlech jsem se již dočetla, existují však ještě další takové pasti pro lidi, kteří jako já odmítají jíst produkty separované po zabití zvířete? Napadá mne například, je možno zjistit, z jakého zdroje pochází glycerol a polyglycerol-polyricinoleát v cukrovinkách. Víte ještě o nějakých živočišných produktech, které mohou být ve velkém užívány v na první pohled "vegetariánském" jídle?
Doufám, že Vás tímto svým dotazem příliš nezatěžuji a budu se těšit na Vaši odbornou radu!
Přeji Vám krásný den!
S pozdravem
Tereza ...