Seznam "Éček" i se značkami, zda jsou vyrobeny z živočišných produktů, naleznete na stránkách Státní zemědělské a potravinářské inspekce, kde se nachází i obsáhlý text o přídatných látkách (aditivech).
Některé z knih, které se zabývají touto problematikou: Dr. Tereza VRBOVÁ: Víme, co jíme? aneb: Průvodce "éčky" v potravinách Víme, co jíme? - anotace Ing. Vít Sytový: „Tajemství výrobců potravin“ aneb „Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou stravou“
Nakladatelství: Ecohouse, 2001, 268 stran, 166 Kč
Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. "Éčkami". První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V šesté kapitole jsou popsány všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.
2. dopl. vyd., Praha 2004, 117 stran, 120 Kč
V knize lze mimo jiné nalézt i rozšířené tabulky seznamů přídatných látek (dle vzestupných E čísel i jejich abecední seznam), „tahák na přídatné látky“ a další informace.
Zkrácený text najdete na stránkách Natur - terapie, kde si můžete knihu i objednat.