3.1. Definujte úlohu NÁPOJE v rámci jídla, vhodnost a nevhodnost jeho zařazení, příklady vhodných a nevhodných nápojů.
3.2. Definujte úlohu PŘEDKRMU, jak působí jeho jednotlivé typy, uveďte příklady vhodných a nevhodných předkrmů.
3.3. Definujte úlohu ZÁKLADU a uveďte příklady poživatin, které mohou tvořit základ.
3.4. Definujte úlohu PŘÍKRMU a uveďte příklady poživatin, které mohou příkrm tvořit.
3.5. Co je ZÁKLADU a PŘÍKRMU společné a jaký je mezi nimi rozdíl?
3.6. Definujte úlohu PŘÍLOHY a uveďte příklady poživatin, které mohou přílohu tvořit.
3.7. Definujte úlohu PIKANTKY a uveďte příklady poživatin, které mohou pikantku tvořit.
3.8. Definujte úlohu ZÁKRMU a uveďte příklady poživatin, které mohou zákrm tvořit.
3.9. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska pestrosti a různosti.
3.10. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska vhodných a nevhodných kombinací pokrmů a jídel.
3.11. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska technologické a časové náročnosti.
3.12. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska nákladů na suroviny.