Otázky a odpovědi

3. SKLADBA  JÍDLA

3.1. Definujte úlohu NÁPOJE  v rámci jídla, vhodnost a nevhodnost jeho zařazení, příklady vhodných a nevhodných nápojů.

3.2. Definujte úlohu PŘEDKRMU, jak působí jeho jednotlivé typy, uveďte příklady vhodných a nevhodných předkrmů.

3.3. Definujte úlohu ZÁKLADU a uveďte příklady poživatin, které mohou tvořit základ.

3.4. Definujte úlohu PŘÍKRMU a uveďte příklady poživatin, které mohou příkrm tvořit.

3.5. Co je ZÁKLADU a PŘÍKRMU společné a jaký je mezi nimi rozdíl?

3.6. Definujte úlohu PŘÍLOHY a uveďte příklady poživatin, které mohou přílohu tvořit.

3.7. Definujte úlohu PIKANTKY a uveďte příklady poživatin, které mohou pikantku tvořit.

3.8. Definujte úlohu ZÁKRMU a uveďte příklady poživatin, které mohou zákrm tvořit.

3.9. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska pestrosti a různosti.

3.10. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska vhodných a nevhodných kombinací pokrmů a jídel.

3.11. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska technologické a časové náročnosti.

3.12. Uveďte zásady pro sestavování jídelníčku z hlediska nákladů na suroviny.