Vyberte si z hlavních oblastí našeho portálu

O akcích a jednáních ČSVV

 ČSVV se aktivně podílí na projektech jiných subjektů, které jsou zaměřeny na výživu, výchovu ke zdraví a ke zdravému životnímu stylu. Hlavním úkolem projektu je spolupráce s českými a zahraničními zájmovými skupinami obdobného zaměření, s vědeckými institucemi, školami, výchovnými a vzdělávacími zařízeními a spolupráce na projektech jiných subjektů zaměřených zejména na ochranu zvířat, environmentální výchovu, výchovu ke zdravé výživě a zdravému životnímu stylu.

Koordinátorka projektu Spolupráce je předsedkyně ČSVV MgA. Jitka Skočková.

Prezentace výsledků práce ČSVV (2006)


Publikace vydané a distribuované ČSVV

Některá úspěšná jednání s odbornými a státními institucemi

Příklady spolupráce na různých projektech zaměřených na výchovu ke zdraví

Akce proběhla v rámci projektu Zdravé město ve dnech 4.-10.10. 1999.

Seminář s názvem "Příprava jídel racionálních a vegetariánských" proběhl ve dnech 19. a 20. září 2000 a zúčastnilo se ho celkem 34 pedagogických pracovníků z 12 hotelových škol ČR.

Praktický seminář pro kuchaře a vedoucí restauračního stravování "Gastronomie nového tisíciletí" pořádala ČSVV ve spolupráci s SOŠ Kroměříž jako součást dnů zdraví Města Zlína 2. října 2001.

  • Wokshop Jídlo a nemoci pro PF UP v Olomouci

Pedagogická fakulta UP v Olomouci zrealizovala v letech 2005-6 projekt s názvem Centrum inovativního vzdělávání (CIV), který nabízel zájemcům, formou workshopů vedených předními odborníky z celé České republiky, rozšíření nabídky prakticky orientované výuky. Projekt probíhal pod záštitou ESF a MŠMT ČR. Řešitelé projektu připravili 90 workshopů, které rozdělili do deseti modulů. Jeden z nich nesl název Zodpovědný přístup ke zdraví a mezi lektory patřili i členové České společnosti pro výživu a vegetariánství

Jaroslav a Eliška Škvařilovi. Projekt CIV byl určen studentům Univerzity Palackého v Olomouci a pedagogickým pracovníkům Olomouckého regionu.
  • Spolupráce na uspořádání mezinárodní konference Výchova ke zdraví a kvalita života

Konference se uskutečnila 4. - 6. října 2007 v Hluboké nad Vltavou a pořádala ji Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta, Oddělení výchovy ke zdraví. ČSVV se stala spolupořadatelem konference. Svými příspěvky se jí aktivně zúčastnili členové Odborné skupiny pro nutriciOdborné skupiny pro environmentální vlivy výživy ČSVV.

Copyright © by Ceska spolecnost pro výživu a vegetariánství All Right Reserved.

Kvalitní strava jako cesta ke zdraví

K oslavám Světového dne vegetariánství připravila Česká společnost pro výživu a vegetariánství projekt Cesta ke zdraví a vyšší kvalitě života. Našim konvenčně se stravujícím spoluobčanům nechceme nabízet vegetariánství jako životní styl, ale jako cestu ke zvýšení příjmu zeleniny, ovoce, luštěnin a olejnatých semen v jejich současném jídelníčku. Hlavním cílem Projektu je změnit současný postoj spoluobčanů k vegetariánství z despektu k pochopení vegetariánství jako nadčasové formy zdravé výživy.

Číst dál...

Kvalita života

Číst dál...

Kvalita potravin

Číst dál...

Semafor kvality stravování

Číst dál...

Kvalitní strava jako cesta

Přednáška z roku 2009 přednesená na konferenci Jihočeské university: Výchova ke zdraví a kvalita života.

Číst dál...

Nemoc jako cesta ke zdraví

Přednáška z roku 2007 přednesená na konferenci Jihočeské university: Výchova ke zdraví a kvalita života.

Číst dál...

Závěry I. konference Wellness gastronomie

Nové požadavky na moderní gastronomii

V současně době jsme svědky vrcholného umění našich mistrů kuchařů, které převádí na soutěžích doma i v zahraničí. Lví podíl na dosažení této úrovně naší gastronomie má Asociace kuchařů a cukrářů ČR, především zakladatelé těchto soutěží.

Nicméně je dnešní gastronomie konfrontována s novými požadavky na její moderní pojetí, které zatím nezačlenila. Tyto požadavky předkládají zájemci o zdravý životní styl, kteří se řídí různými alternativními naukami, které jsou bez jednotné koncepce, a tedy velmi těžko uchopitelné pro současný vzdělávací systém.

Tento nedostatek se rozhodla řešit skupina složená s odborníků, kteří zastupují různé pohledy na gastronomii: Alternativní směry – Česká společnost pro výživu a vegetariánství (ČSVV), současnou vrcholnou gastronomii – Asociace kuchařů a cukrářů ČR (AKC ČR), školství – Střední škola hotelová a služeb Kroměříž. Tuto novou oblast nazvali Wellness gastronomie a v říjnu 2015 uspořádali konferenci k tomuto tématu včetně ukázkové soutěže. O správnou interpretaci pojmu Wellness skupina požádala Vysokou školu tělesné výchovy a sportu PALESTRA, s.r.o., která má jako jediná v ČR akreditovaný bakalářský a magisterský obor s wellness problematikou.

Číst dál...

Wellness gastronomie začíná v Kroměříži

Pojem wellness se objevuje v USA koncem minulého tisíciletí. Mnoho výkladů pojmu wellness dnes sjednocuje definice Světové zdravotnické organizace:

Číst dál...

Wellness vegetariánské vaření v teorii i praxi - víkend

 

Pozvánka na

Wellness vegetariánské vaření v teorii i praxi

podle zásad pro stravu podporující zdraví

víkend 24. - 26. dubna 2015

Číst dál...

Wellness výživa bude i na školách

Sledujte závěry této Konference. Budou významné pro zařazení Wellness výživy do předmětu Výchova ke zdraví na základních a středních školách.

V celém článku najdete program této Konference.

Číst dál...

Konference výchova ke zdraví a kvalita života II.

Zveme všechny zájemce o zdravý životní styl na konferenci Výchova ke zdraví a kvalita života II, která proběhne 8. - 10. 10. 2009 v Hluboké nad Vltavou. ČSVV se opět stala spoluorganizátorem této akce, zhodnocení minulého ročníku naleznete zde.

Číst dál...

Světový vegetariánský kongres IVU "100 let revoluce ve stravování"

Krátká reportáž z průběhu kongresu, kterého jsme se aktivně zúčastnili.
27. 7. - 2. 8. 2008, Kulturní palác, Drážďany

Číst dál...

Odborný seminář v Kroměříži - 19. a 20. září 2000

 "Příprava jídel racionálních a vegetariánských"

pro ředitele a učitele hotelových a gastronomických škol pořádaný s garancí České společnosti pro výživu a vegetariánství Střední odbornou školou jakou? a Středním odborným učilištěm jakým? v Kroměříži ve dnech 19. a 20. září 2000

Číst dál...

GASTRONOMIE NOVÉHO TISÍCILETÍ - 2. 10. 2001, Zlín

Česká společnost pro výživu a vegetariánství a Střední hotelová škola v Kroměříži uspořádaly ve Zlíně dne 2. 10. 2001 odborný seminář. Tato akce byla určena kuchařům a vedoucím restauračního stravování. Jejím cílem bylo poskytnutí podnětů pro zavedení jídel prospěšných zdraví do restauračních provozů. Místem konání byla obřadní síň Magistrátu města Zlína. Seminář byl součástí Týdne zdraví ve Zlíně 2001. Akci slavnostně zahájil MUDr. Jiří Sýkora místostarosta Zlína a po jeho krátkém úvodu následoval odborný program, a to blokem Současné pohledy na výživu.

Číst dál...

ČSVV se aktivně zúčastnila 5. mezinárodní konference mládeže v Praze

 30. 11. - 2. 12. 2007

Konference, kterou uspořádala organizace Jóga v denním životě,

Číst dál...

Konference Výchova ke zdraví a kvalita života - zhodnocení

Konference Výchova ke zdraví a kvalita života,
Hluboká nad Vltavou, 4. - 6. 10. 2007

Průběh konference z pohledu ČSVV.

Číst dál...

Spolupráce ČSVV s Centrem inovativního vzdělávání

Centrum inovativního vzdělávání je dvouletý projekt Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (KSV PdF UP). Projekt je zaměřen na rozšíření nabídky prakticky orientované výuky formou workshopů vedených předními odborníky z celé České republiky a probíhá pod záštitou ESF a MŠMT ČR.
Zástupci ČSVV Jaroslav a Eliška Škvařilovi vedli jeden z workshopů v tématickém okruhu „Zodpovědný přístup ke zdraví“. Workshop měl název „Jídlo a nemoci“.

Číst dál...

Žádost o schválení DDŽ pro děti

 Žádost o schválení návrhu doporučených dávek živin a hodnocení vegetariánství

Číst dál...

TOPlist

NAVRCHOLU.cz