Nejčastější otázky a odpovědi

  • Výchozí
  • Titulek
  • Datum
  • Náhodně
nahrát další pro nahrání všech podržte klávesu SHIFT nahrát vše

Článek uveřejnila OSpN ČSVV velmi blízká odborná organizace PCRM v sekci Zprávy z PCRM- ovo oddělení výživy, konkrétně je článek ke stažení zde.

Pro nás je použitelný pouze "Souhrn" (strojový překlad je  uveden níže). Místo údajů zjištěných v USA, bychom uvedli údaje známé ze školního stravování v ČR.

 

 

 

5100 Wisconsin buď vítaný., n.w., souprava 400 Washington, dc 20016

TELEFON: 202-244-5038 FAx: 202-686-2216

www.cancerproject.org

 

Postupování rakovinové prevence a přežití skrz vzdělání výživy a výzkumu.

Zpracovaní masa ve školách: Dávající děti v riziku Cancer

Zpráva z Cancer projektuje Léto 2008

Shrnutí

Přibližně 150,000 Američanů bude vyvine rakovinu tlustého střeva či rektální rakovinu v roce 2008, podle National Cancer Institute. Colorectal rakovina, čtvrtá nejběžnější rakovina, zabije téměř 50,000 lidi tento rok ve Spojených státech.

Poutavá zpracovaná masa - včetně párků v housce, pepperoni, slanina, a deli masa - je klíčová tarifní proměnná pro toto onemocnění, podle komplexního zprávy uvolněného pozdního minulého roku Americký Institute pro výzkum rakoviny (AICR) a World výzkum rakoviny Fund. Po hodnotících všechna existujících datech na výživě a rakovinovém riziku, AICR vědci uzavřeli tím, že zpracovaná masa zvýší riziko colorectal rakoviny průměrem z 21 procent pro každé 50 gramy zpracovaného masa zkonzumovaného denně. 50-mluvnice obsluhování je přibližně velikost typického párku v housce. Protože výzkum zpracovaných mas ukazuje rakovinové riziko začíná zvýšit s nějakou /každou /žádnou částí, AICR recom­mends vyhnout se takovým produktům.

Jak děti vrátí se do školy tohoto podzimu, kolik bude obsloužený zpracovanými produkty masa které zvýšit jejich riziko colorectal rakoviny později v životě? Pro určit převládání zpracovaných mas v školních stravováních, odborníci na výživu s Cancer Project analyzoval obědová a menu snídaně v 29 velkých školních oblastech v 23 státech a Districty of Columbia. Odborníci na výživu ocenili jednoměsíční mající cenu menu z každé oblasti. Menu byla vzatá z jarního semestru z 2008.

 

 

 

 

TOPlist

NAVRCHOLU.cz