Odborné skupiny

odborneskupiny

Odborná skupina pro nutrici (OSpN)

Zabývá se stanovením obecných výživových doporučení a doporučení založených na skupinách potravin tak, aby strava nejen nepoškozovala zdraví, ale přispívala k jeho zlepšení. Zaměřuje se především na problematiku vegetariánského způsobu stravování a obdobné stravovací způsoby. Ve své činnosti navazuje na výsledky práce odborných skupin občanských sdružení zaměřených na zdravou výživu a vegetariánství.

Odborná skupina pro výživové směry (OSpS)

zabývá se alternativními výživovými systémy a pohledy duchovní vědy na výživu a životosprávu člověka. Úkolem OSpS je přispět k aplikaci vědeckých poznatků do praxe tak, aby navrhovaná změna nutričního chování byla v praxi reálná a přirozená.

Odborná skupina pro environmentální vlivy výživy (OSpE)

Věnuje se problematice ekologie výživy a jejímu vlivu na zdraví člověka.

Odborná skupina pro gastronomii (OSpG)

OSpG je zaměřena na vyhledávání a vytváření zdraví prospěšných, nutričně hodnotných a senzoricky atraktivních bez­masých pokrmů a jídel, a na podporu jejich zavádění v rodinách a v provozech společného stravování. Jejím úkolem je aplikovat vědecké poznatky do praxe tak, aby změna nutričního chování byla atraktivní a přitažlivá.

Odborná skupina pro výživové směry

zabývá se alternativními výživovými systémy a pohledy duchovní vědy na výživu a životosprávu člověka.

Číst dál...

Odborná skupina pro environmentální vlivy výživy

 Soucítíme se všemi zbytečně hladovějícími, především s hladem umírajícími dětmi, které by mohly žít v dostatku za předpokladu změny výživových návyků většinové společnost i s naší Planetou, která je významně znečišťována zbytečnou nadprodukcí živočišných potravin.

Číst dál...

Odborná skupina pro nutrici (OSpN)

Zabývá se stanovením obecných výživových doporučení a doporučení založených na skupinách potravin tak, aby strava nejen nepoškozovala zdraví, ale přispívala k jeho zlepšení. Zaměřuje se především na problematiku vegetariánského způsobu stravování a obdobné stravovací způsoby. Ve své činnosti navazuje na výsledky práce odborných skupin občanských sdružení zaměřených na zdravou výživu a vegetariánství.

Číst dál...

Druhé setkání Odborné skupiny pro gastronomii

 

Na základě minulé schůzky si někteří členové OSpG připravili podněty k její práci i celkové dlouhodobé koncepce. Tato schůzka je svolána především proto, aby své myšlenky mohli předložit ostatním. Od této schůzky by měla OSpG již začít pracovat v plném rozsahu. Proto je cílem setkání sestavení programu činnosti OSpG a stanovení konkrétních termínů akcí na nejbližší období.

Číst dál...

Zápis z 1. jednání Odborné skupiny pro gastronomii

 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ K PŘÍPRAVĚ SEMINÁŘE "OCHRANNÁ STRAVA VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ", konaného v Praze dne 3. 4. 2002 v Business park Košíře, sál firmy ABATIS a.s., Jinonická 80; PRAHA 158 00

Číst dál...

Odborná skupina pro gastronomii

OSpG je zaměřena na vyhledávání a vytváření zdraví prospěšných, nutričně hodnotných a senzoricky atraktivních bez­masých pokrmů a jídel, a na podporu jejich zavádění v rodinách a v provozech společného stravování. Jejím úkolem je aplikovat vědecké poznatky do praxe tak, aby změna nutričního chování byla atraktivní a přitažlivá.

Číst dál...

profesor Werner Kollath

Známý německý odborník na výživu profesor Werner Kollath (1892 - 1970). Profesor Werner Kollathvymyslel frázi plnou nutriční hodnotu ( Vollwert v němčině) a žil jím. On je známý německý odborník na výživu profesor Werner Kollath (1892 - 1970).
http://de.wikipedia.org/wiki/Werner_Kollath

Číst dál...