Odborné skupiny

odborneskupiny

Odborná skupina pro nutrici (OSpN)

Zabývá se stanovením obecných výživových doporučení a doporučení založených na skupinách potravin tak, aby strava nejen nepoškozovala zdraví, ale přispívala k jeho zlepšení. Zaměřuje se především na problematiku vegetariánského způsobu stravování a obdobné stravovací způsoby. Ve své činnosti navazuje na výsledky práce odborných skupin občanských sdružení zaměřených na zdravou výživu a vegetariánství.

Odborná skupina pro výživové směry (OSpS)

zabývá se alternativními výživovými systémy a pohledy duchovní vědy na výživu a životosprávu člověka. Úkolem OSpS je přispět k aplikaci vědeckých poznatků do praxe tak, aby navrhovaná změna nutričního chování byla v praxi reálná a přirozená.

Odborná skupina pro environmentální vlivy výživy (OSpE)

Věnuje se problematice ekologie výživy a jejímu vlivu na zdraví člověka.

Odborná skupina pro gastronomii (OSpG)

OSpG je zaměřena na vyhledávání a vytváření zdraví prospěšných, nutričně hodnotných a senzoricky atraktivních bez­masých pokrmů a jídel, a na podporu jejich zavádění v rodinách a v provozech společného stravování. Jejím úkolem je aplikovat vědecké poznatky do praxe tak, aby změna nutričního chování byla atraktivní a přitažlivá.

Odborná skupina pro výživové směry

zabývá se alternativními výživovými systémy a pohledy duchovní vědy na výživu a životosprávu člověka.

Číst dál...

Odborná skupina pro environmentální vlivy výživy

 Soucítíme se všemi zbytečně hladovějícími, především s hladem umírajícími dětmi, které by mohly žít v dostatku za předpokladu změny výživových návyků většinové společnost i s naší Planetou, která je významně znečišťována zbytečnou nadprodukcí živočišných potravin.

Číst dál...

zápis ze setkání výrobců zdravé výživy

 

Číst dál...

Odborná skupina pro nutrici (OSpN)

Zabývá se stanovením obecných výživových doporučení a doporučení založených na skupinách potravin tak, aby strava nejen nepoškozovala zdraví, ale přispívala k jeho zlepšení. Zaměřuje se především na problematiku vegetariánského způsobu stravování a obdobné stravovací způsoby. Ve své činnosti navazuje na výsledky práce odborných skupin občanských sdružení zaměřených na zdravou výživu a vegetariánství.

Číst dál...

Druhé setkání Odborné skupiny pro gastronomii

 

Na základě minulé schůzky si někteří členové OSpG připravili podněty k její práci i celkové dlouhodobé koncepce. Tato schůzka je svolána především proto, aby své myšlenky mohli předložit ostatním. Od této schůzky by měla OSpG již začít pracovat v plném rozsahu. Proto je cílem setkání sestavení programu činnosti OSpG a stanovení konkrétních termínů akcí na nejbližší období.

Číst dál...

Zápis z 1. jednání Odborné skupiny pro gastronomii

 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ K PŘÍPRAVĚ SEMINÁŘE "OCHRANNÁ STRAVA VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ", konaného v Praze dne 3. 4. 2002 v Business park Košíře, sál firmy ABATIS a.s., Jinonická 80; PRAHA 158 00

Číst dál...

Odborná skupina pro gastronomii

OSpG je zaměřena na vyhledávání a vytváření zdraví prospěšných, nutričně hodnotných a senzoricky atraktivních bez­masých pokrmů a jídel, a na podporu jejich zavádění v rodinách a v provozech společného stravování. Jejím úkolem je aplikovat vědecké poznatky do praxe tak, aby změna nutričního chování byla atraktivní a přitažlivá.

Číst dál...

profesor Werner Kollath

Známý německý odborník na výživu profesor Werner Kollath (1892 - 1970). Profesor Werner Kollathvymyslel frázi plnou nutriční hodnotu ( Vollwert v němčině) a žil jím. On je známý německý odborník na výživu profesor Werner Kollath (1892 - 1970).
http://de.wikipedia.org/wiki/Werner_Kollath

Číst dál...

TOPlist

NAVRCHOLU.cz