Druhé setkání Odborné skupiny pro gastronomii

 

Na základě minulé schůzky si někteří členové OSpG připravili podněty k její práci i celkové dlouhodobé koncepce. Tato schůzka je svolána především proto, aby své myšlenky mohli předložit ostatním. Od této schůzky by měla OSpG již začít pracovat v plném rozsahu. Proto je cílem setkání sestavení programu činnosti OSpG a stanovení konkrétních termínů akcí na nejbližší období.

Tímto prosím i ostatní zájemce, kteří mají nějakou představu o práci OSpG, ať si připraví koncept s těmito podněty, s kterými mohou ostatní členy seznámit v odpoledním bloku programu. (Bylo by dobré, abyste se ozvali předem, abych mohla připravit přibližný časový harmonogram odpoledního bloku.)

Cílem našeho setkání pro dopolední část programu je seznámit se s pravidly pro ochrannou stravu a příklady jejich aplikace do provozů společného stravování, včetně právní problematiky této aplikace. Pro odpolední blok setkání je cílem najít cesty, jak tato pravidla uvést do praxe. Jelikož tentokrát nemáme jednací sál zdarma, je nutné vybrat od každého účastníka cca 100 Kč na jeho úhradu. Vložné bude stanoveno na místě dle počtu účastníků našeho setkání. Program setkání:

1) 10:00 - 10:25 přivítání a vzájemné představení

2) 10:25 - 10:30 MUDr. Bohumil Turek, CSc. - Současná situace ve věci novelizace doporučených dávek živin

3) 10:30 - 11:00 MUDr. Zbyněk Luňáček - Ochranná strava ve společném stravování ochranné stravy (viz. příloha č.1)

4) 11:00 - 11:30 Mgr. Daniel Němec - Právní podmínky pro aplikaci ochranné stravy v době platnosti vyhlášky MŠMT ČR č. 48/1993 Sb.

5) 11:30 - 12:00 Jaroslav Škvařil - Promítnutí hledisek ochranné stravy do kulinářské praxe

6) 12:00 - 12:30 Ing. Eliška Škvařilová - Kulinářské desatero pro ochrannou stravu

7) 12:30 - 13:30 přestávka na oběd (je možnost navštívit místní restauraci)

8) 13:30 - 17:00 Seznámení s podněty a projekty účastníků setkání k práci OSpG a na jejich základě sestavení programu další činnosti OSpG

Těšíme se na Vaši účast a také jsou srdečně zváni Vaši přátelé či známí, kteří mají zájem nějak aktivně přispět k zavedení ochranné stravy do provozů společného stravování.

S pozdravem

Jitka Pittnerová

členka výboru ČSVV

Přílohy

1. Definice ochranné stravy

2. Návrh na zrušení části vyhlášky 48/1993 Sb.

3. Námitky MŠMT ČR k Návrhu na zrušení vyhlášky (viz.bod č.4)

4. Odpověď ČSVV na námitky MŠMT ČR 

5. Zápis z prvního setkání OSpG 

6. Návrhy paní Jiroušové a Kopřivíkové

Popis příjezdu na setkání

Adresa:

Business Park Košíře

ABATIS a.s.

Jinonická 80, 158 00 Praha 5

Cesta MHD:

Metro trasa B, stanice Jinonice, zde vystoupit (jen jeden východ), dát se co nejvíce doprava cestičkou do kopce, kde je zastávka autobusu č. 130 a 149, který Vás doveze přímo před areál (dominantní bílá budova se žlutým pruhem). Je dobré mít časovou rezervu, jelikož autobus jezdí v delších intervalech. Zastávka je to čtvrtá a jmenuje se "Pod Šmukýřkou". Nalevo od vchodu je recepce, kde Vás už navedou.

Cesta autem:

Z brněnské dálnice na Jižní spojku (směr Strakonice, Barrandov), dále na Barrandovský most, dát se do levého pruhu, směr Smíchov. Až uvidíte po levé straně restauraci McDonald, zahněte doleva, na semaforu doprava a těsně před autobusovým nádražím (Ženské domovy) doleva, na dalším semaforu doprava, další semafor doleva, potom stále po hlavní až dojedete na křižovatku naproti hasičské stanici, kde se dáte doprava a pak už uvidíte velkou bílou budovu se žlutým pruhem a po pravé straně velké parkoviště.

Akce se koná v menším přednáškovém sále.

Telefon do firmy ABATIS: 02/57 290 200, 233.

Setkání se konalo ve středu 25. září 2002 v Business Parku Košíře, v prostorách firmy ABATIS a.s., Jinonická 80, 158 00 Praha 5 od 10:00 do 17:00 hodin.

 

Copyright © by Ceska spolecnost pro výživu a vegetariánství All Right Reserved.

TOPlist

NAVRCHOLU.cz