VÝŽIVA - přehled tématů

Poslední články z oblasti výživa

  • Vše
  • Odborné Grémium
  • Publikace
  • Směry
  • Stanoviska
  • Školní Stravování
  • Výchozí
  • Titulek
  • Datum
  • Náhodně
nahrát další pro nahrání všech podržte klávesu SHIFT nahrát vše

Výživa

Konzumace ryb nechrání před infarktem

Tento měsíc vědci zjistili, že konzumace ryb nijak nesnižuje riziko srdečního selhání. Během 11-letého výzkumu 5000 mužů a žen z nich dostalo těmeř 670 infarkt.U těch, kteří konzumovali velké množství ryb, se neprojevil žádný ochranný účinek ve srovnní s ostatními.  Tento výzkum byl součástí Rotterdamské studie v Nizozemsku, kde je srdeční selhání stejně běžné jako u všech západních národů.
Dijkstra SC, Brouwer IA, van Rooij FJA, Hofman A, Witteman JCM, Geleijnse JM. Intake of very long chain n-3 fatty acids from fish and the incidence of heart failure: the Rotterdam Study. Eur J Heart Fail. 2009;11:922-928.