Zeleninová polévka se sýrem Normy pro MŠ

ZELENINOVÁ POLÉVKA SE SÝREM     
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-330 g Dítě-150 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda30003000
mrkev1002080
petržel1002080
celer1002080
kapusta20040160
cibule1002080
olej2020
česnek109
sůl1010
Mahá koření1010
majoránka11
nové koření (4 ks)0.20.2
zázvor11
kurkuma11
pórek501040
SÝR TVRDÝ100100
Čistá celkem3672.2
Tepelné ztráty celkem-372.2
Množství pokrmu pro deset dospělých osob3300
Množství jedné porce330

Popis přípravy

OSMAHNUTÍ
Základ-   Očištěná a nakrájená cibule, olej: na oleji osmahneme cibuli asi 10-15 minut.
Zavářka- Mahá koření: ke konci osmahnutí přidáme Mahá koření a necháme zpěnit ještě asi 20 vteřin.
Zavářka2-
přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme: nakrájenou a spařenou kapustu, sůl, česnek, zázvor, kurkumu a nové koření. Vaříme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Dochutíme majoránkou a nakrájeným pórkem.
Při podávání vložíme do každé porce polévky 10 g strouhaného sýra.

TOPlist

NAVRCHOLU.cz