Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-330 g Dítě-150 g
HMOTNOST v gramech
| Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
| voda | 3000 | 3000 | |
| brambory | 450 | 90 | 360 |
| mrkev | 50 | 10 | 40 |
| petržel | 50 | 10 | 40 |
| celer | 50 | 10 | 40 |
| kapusta | 50 | 10 | 40 |
| cibule | 50 | 7,5 | 42 |
| olej | 20 | 20 | |
| česnek | 10 | 9 | |
| sůl | 10 | 10 | |
| majoránka | 1 | 1 | |
| nové koření (4 ks) | 0.2 | 0.2 | |
| zázvor | 1 | 1 | |
| kurkuma | 1 | 1 | |
| petrželová nať | 50 | 10 | 40 |
| Čistá celkem | 3614.2 | ||
| Tepelné ztráty celkem | -314.2 | ||
| Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 3300 | ||
| Množství jedné porce | 330 | ||
Popis přípravy
Brambory očistíme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody spolu s novým
kořením, zázvorem, kurkumou. Na oleji osmahneme cibulku a krátce orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu.
Pak ji přidáme do polévky spolu s na- krájenou a spařenou kapustou. Krátce povaříme, aby zelenina změkla. Dochutíme česnekem, majoránkou a petrželovou natí.