Vyberte si z hlavních oblastí našeho portálu

Zápis z 1. jednání Odborné skupiny pro gastronomii

 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ K PŘÍPRAVĚ SEMINÁŘE "OCHRANNÁ STRAVA VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ", konaného v Praze dne 3. 4. 2002 v Business park Košíře, sál firmy ABATIS a.s., Jinonická 80; PRAHA 158 00

Číst dál...

Odborná skupina pro gastronomii

OSpG je zaměřena na vyhledávání a vytváření zdraví prospěšných, nutričně hodnotných a senzoricky atraktivních bez­masých pokrmů a jídel, a na podporu jejich zavádění v rodinách a v provozech společného stravování. Jejím úkolem je aplikovat vědecké poznatky do praxe tak, aby změna nutričního chování byla atraktivní a přitažlivá.

Číst dál...

profesor Werner Kollath

Známý německý odborník na výživu profesor Werner Kollath (1892 - 1970). Profesor Werner Kollathvymyslel frázi plnou nutriční hodnotu ( Vollwert v němčině) a žil jím. On je známý německý odborník na výživu profesor Werner Kollath (1892 - 1970).
http://de.wikipedia.org/wiki/Werner_Kollath

Číst dál...

Podkategorie

Klub Dítě vegetarián

 

Klub byl založen v roce 2006 jako projektová skupina v rámci ČSVV, vzhledem ke stoupající poptávce po informacích o zdravé výživě specielně u dětí. Maminky volaly do již existujících vegetariánských společností v České Republice a lačněly po sdílení svých zkušeností a dalším vzdělávání s ostatními maminkami, které zodpovědně přistupují k výživě svých dětí. Všechny činnosti Klubu jsou zájmovou neziskovou činností členů a sympatizantů. Spolupracujeme s dalšími organizacemi, konstruktivně podporujícími vegetariánství a zdravý životní styl.

Řešíte zdravé stravování svých dětí? Chcete změnit stravovací návyky ve Vaší rodině? Pak vstupte do Klubu Dítě vegetarián!


POSLÁNÍ

Klub DÍTĚ VEGETARIÁN je sdružení příznivců zdravého a vegetariánského stravování, s důrazem na sledování, podporu a propagaci jeho prospěšnosti dětem.

CÍLE

  1. Poskytnout platformu pro sdružování zájemců a příznivců zdravého a vegetariánského stravování dětí.
  2. Získávat informace a poznatky ověřující, zda vegetariánská strava je vhodná, bezpečná a prospěšná nejen dospělým, ale i dětem.
  3. Vzájemně si informace, poznatky a zkušenosti vyměňovat, vzdělávat se a poskytovat si podporu.
  4. Vzdělávat lektory pro rozšiřování dostupnosti informací v zemi.
  5. Zajišťovat šíření informací a osvěty pro zájemce z řad veřejnosti.
  6. Zajistit dostupnost informací a zkušeností i pro nevegetariány - rodiče, prarodiče, příbuzné, učitele, kuchaře a další, kteří mají zájem o porozumění a konstruktivní soužití s vegetariány ve svém okolí.

ČLENSTVÍ

Členství v Klubu se řídí podmínkami členství v ČSVV. Pokud nám poskytnete svůj emailový kontakt, stanete se naším registrovaným příznivcem a zařadíme Vás mezi adresáty elektronického Zpravodaje ČSVV – budete tak mít vždy přehled o novinkách a aktivitách Klubu. Členové ČSVV mají slevu z účastnického poplatku klubových akcí.
 

KONTAKTY

Ing. Lenka Maříková 
Mgr. Jitka Čulíková 
Email:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Web:  www.csvv.cz
Tel: 608 982 340
Vstup do Klubu

Péče o mazlíčka

P=če o domácí mazlíky z pohledu vegetariána či vegana.

Odborné skupiny

odborneskupiny

Odborná skupina pro nutrici (OSpN)

Zabývá se stanovením obecných výživových doporučení a doporučení založených na skupinách potravin tak, aby strava nejen nepoškozovala zdraví, ale přispívala k jeho zlepšení. Zaměřuje se především na problematiku vegetariánského způsobu stravování a obdobné stravovací způsoby. Ve své činnosti navazuje na výsledky práce odborných skupin občanských sdružení zaměřených na zdravou výživu a vegetariánství.

Odborná skupina pro výživové směry (OSpS)

zabývá se alternativními výživovými systémy a pohledy duchovní vědy na výživu a životosprávu člověka. Úkolem OSpS je přispět k aplikaci vědeckých poznatků do praxe tak, aby navrhovaná změna nutričního chování byla v praxi reálná a přirozená.

Odborná skupina pro environmentální vlivy výživy (OSpE)

Věnuje se problematice ekologie výživy a jejímu vlivu na zdraví člověka.

Odborná skupina pro gastronomii (OSpG)

OSpG je zaměřena na vyhledávání a vytváření zdraví prospěšných, nutričně hodnotných a senzoricky atraktivních bez­masých pokrmů a jídel, a na podporu jejich zavádění v rodinách a v provozech společného stravování. Jejím úkolem je aplikovat vědecké poznatky do praxe tak, aby změna nutričního chování byla atraktivní a přitažlivá.