Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
nakládaná červená řepa | 550 | 550 | |
petržel | 200 | 40 | 160 |
kyselého zelí | 100 | 100 | |
oleje | 20 | 20 | |
cibule | 200 | 30 | 170 |
pórek | 20 | 4 | 16 |
Čistá celkem | 1016 | ||
Ztráty tepelné a výrobní | -16 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 1000 | ||
Množství jedné porce | 100 |
Popis přípravy
Cibuli očistíme, jemně nakrájíme, zalijeme olejem a necháme odležet přikryté alespoň 1 hodinu. Je-li kyselé zelí hrubě nakrájené, jemněji pokrájíme. Petržel očistíme a jemně nastrouháme. Vše smícháme s nakládanou červenou řepou. V miskách posypeme jemně krájeným pórkem. Hotový salát je příjemné šťavnaté, sladkokyselé chuti.