Salát z nakládané červené řepy, cibule, petržele Normy pro MŠ

SALÁT Z NAKLÁDANÉ ČERVENÉ ŘEPY, CIBULE A PETRŽELE  
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
nakládaná červená řepa550550
petržel20040160
kyselého zelí100100
oleje2020
cibule20030170
pórek20416
Čistá celkem1016
Ztráty tepelné a výrobní-16
Množství pokrmu pro deset dospělých osob1000
Množství jedné porce100

Popis přípravy
Cibuli očistíme, jemně nakrájíme, zalijeme olejem a necháme odležet přikryté alespoň 1 hodinu. Je-li kyselé zelí hrubě nakrájené, jemněji pokrájíme. Petržel očistíme a jemně nastrouháme. Vše smícháme s nakládanou červenou řepou. V miskách posypeme jemně krájeným pórkem. Hotový salát je příjemné šťavnaté, sladkokyselé chuti.