O jídelně OAZA

Jídelnu a prodejnu zdravé výživy OAZA jsme jako první lakto-ovo-vegetariánskou jídelnu v Brně otevřeli v roce 1991.

Byl to výsledek desetiletých zkušeností, které jsme získali vařením na jogových táborech a pořádáním přednášek s ochutnávkami o zdravé výživě pro veřejnost i pro kuchařky ze školních zařízení. Teoretické znalosti jsme získali studiem mnoha směrů alternativní výživy a nejnovějších vědeckých poznatků ve spolupráci s lékaři a vědeckými pracovníky.

Recepty jídel, které připravujeme, vycházejí hlavně z tradic české kuchyně, což je pro nás nejvhodnější z hlediska zeměpisné polohy, klimatu i mentality. Suroviny, které používáme, pocházejí především ze střední Evropy a také chucení jídel odpovídá našim zvyklostem. Proto většině našich zákazníků, kterých nás denně navštíví sedm až osm set, ani nepřijde, že jedí něco výrazně odlišného od toho na co jsou zvyklí. A přesto naše jídla, která jsou nízkokalorická, jim chutnají a jsou lehce stravitelná.

Naší snahou je, ukázat zájemcům o zdravý způsob života, že zdravou stravu lze připravovat jednoduše, chutně a také levněji než stravu masitou.

Denně vaříme jídla vhodná pro většinu diet např. diabetickou, bezlepkovou, veganskou atd. Hlavní jídla a přílohy prodáváme zvlášť, takže si každý zákazník může objednat jakékoliv jídlo s libovolnou přílohou a také s několika druhy salátů. A přesto ceny našich jídel jsou podstatně nižší než v běžných restauracích. Další výhodou je, že si zákazníci u nás mohou koupit všechny suroviny i recepty potřebné k přípravě těchto jídel.

Zkuste nás také navštívit a zjistíte, že stravovat se zdravě je mnohem snadnější, než jste si představovali.

Vlastimil Špic, majitel