Zimní salát Normy pro MŠ

ZIMNÍ SALÁT
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
kyselého zelí100100
mrkev30060240
petržel20040160
celer1002080
cibule20030170
jablko20050150
jogurt150150
oleje2020
pórek20416
Čistá celkem1086
Ztráty tepelné a výrobní-86
Množství pokrmu pro deset dospělých osob1000
Množství jedné porce100

Popis přípravy
Cibuli očistíme, jemně nakrájíme, zalijeme olejem a necháme odležet přikryté alespoň 1 hodinu. Mrkev, petržel a celer očistíme a najemno nastrouháme. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Je-li kyselé zelí hrubě nakrájené, jemněji pokrájíme. Vše promícháme, v miskách posypeme jemně krájeným pórkem. Hotový salát je příjemné šťavnaté, sladkokyselé chuti.