Salát ze syrové červené řepy a jogurtem Normy pro MŠ

SALÁT ZE SYROVÉ ČERVENÉ ŘEPY S JOGURTEM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
červená řepa700140560
kysané zelí100100
jablko20050150
cibule1001585
jogurt150150
mletý fenykl11
Čistá celkem1046
Ztráty tepelné a výrobní-46
Množství pokrmu pro deset dospělých osob1000
Množství jedné porce100

Popis přípravy
Cibuli očistíme, jemně nakrájíme, zalijeme olejem a necháme odležet přikryté alespoň 1 hodinu. Je-li kyselé zelí hrubě nakrájené, jemněji pokrájíme. Červenou řepu očistíme a společně s jablkem najemno nastrouháme. Přidáme mletý fenykl, jogurt a vše dobře promícháme.
Při podávání zdobíme v miskách kouskem jablka.