Salát ze syrové červené řepy a jablek Normy pro MŠ

SALÁT ZE SYROVÉ ČERVENÉ ŘEPY A JABLEK
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
červená řepa800160640
jablko350120230
mletý fenykl11
citrónová šťáva2020
smetana 12%150150
Čistá celkem5167
Ztráty tepelné a výrobní-41
Množství pokrmu pro deset dospělých osob1000
Množství jedné porce100

Popis přípravy
Červenou řepu očistíme a společně s jablkem najemno nastrouháme. Přidáme mletý fenykl, citrónovou šťávu, smetanu a vše dobře promícháme.
Při podávání zdobíme v miskách kouskem citrónu.