Nakládaná červená řepa s cibulí a petrželí Normy pro MŠ

NAKLÁDANÁ ČERVENÁ ŘEPA S CIBULÍ A PETRŽELÍ
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-100 g Dítě-50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
kyselého zelí200200
nakládaná červená řepa500500
petržel20040160
cibule1001585
jablko1002575
oleje2020
pórek20416
Čistá celkem1056
Ztráty tepelné a výrobní-56
Množství pokrmu pro deset dospělých osob1000
Množství jedné porce100

Popis přípravy
Cibuli očistíme, jemně nakrájíme, zalijeme olejem a necháme odležet přikryté alespoň 1 hodinu. Mrkev, petržel a celer očistíme a najemno nastrouháme. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Je-li kyselé zelí hrubě nakrájené, jemněji pokrájíme. Vše promícháme, v miskách posypeme jemně krájeným pórkem. Hotový salát je příjemné šťavnaté, sladkokyselé chuti.