Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
kedlubna gigant | 1500 | 300 | 1200 |
mrkev | 100 | 20 | 80 |
petržel | 100 | 20 | 80 |
celer | 100 | 20 | 80 |
cibule | 100 | 15 | 85 |
bílý jogurt | 300 | 300 | |
nakládané okurky | 100 | 100 | |
jablko | 150 | 70 | 150 |
sůl | 10 | 10 | |
petrželová nať | 50 | 10 | 40 |
Čistá celkem | 2125 | ||
Tepelné ztráty celkem | -125 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 2000 | ||
Množství jedné porce | 200 |
Popis přípravy
Zeleninu očistíme a uvaříme vcelku ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno Přidáme bílý jogurt, jemně nastrouhaný sladkokyselý okurek, jablko a dobře promícháme. Podáváme posypané krájenou petrželovou natí.