Lahůdkový salát s jogurtem Normy pro MŠ

LAHŮDKOVÝ SALÁT S JOGURTEM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
kedlubna gigant15003001200
mrkev1002080
petržel1002080
celer1002080
cibule1001585
bílý jogurt300300
nakládané okurky100100
jablko15070150
sůl1010
petrželová nať501040
Čistá celkem2125
Tepelné ztráty celkem-125
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2000
Množství jedné porce200

Popis přípravy

Zeleninu očistíme a uvaříme vcelku ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno Přidáme bílý jogurt, jemně nastrouhaný sladkokyselý okurek, jablko a dobře promícháme. Podáváme posypané krájenou petrželovou natí.