Kedlubový salát s jogurtem Normy pro MŠ

KEDLUBNOVÝ SALÁT S JOGURTEM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-300 g Dítě-150 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
kedlubna gigant20004001600
mrkev20040160
petržel20040160
celer20040160
paprika zelená1002575
cibule20030170
bílý jogurt400400
nakládané okurky200200
jablko20070130
sůl1010
petrželová nať501040
Čistá celkem3105
Tepelné ztráty celkem-105
Množství pokrmu pro deset dospělých osob3000
Množství jedné porce300

Popis přípravy

Zeleninu očistíme a uvaříme vcelku ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno Přidáme bílý jogurt, jemně nastrouhaný sladkokyselý okurek a dobře promícháme. Podáváme posypané krájenou petrželovou natí.