Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Doporučená obloha 50 g a zeleninový salát 100 g.
Množství jedné porce: Dospělá osoba-300 g Dítě-150 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
hl. zelí | 1400 | 280 | 1120 |
celozrnné těstoviny | 700 | 1680 | |
sýr | 300 | 300 | |
cibule | 100 | 15 | 85 |
Mahá koření | 10 | 10 | |
sůl | 20 | 20 | |
zázvor | 0.5 | 0.5 | |
kurkuma | 1 | 1 | |
oregano | 1 | 1 | |
olej | 50 | 50 | |
rostlinný tuk | 10 | 10 | |
strouhanka | 50 | 50 | |
pórek | 50 | 40 | |
Čistá celkem | 3322.5 | ||
Tepelné ztráty celkem | -322.5 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 3000 | ||
Množství jedné porce | 300 |
Popis přípravy
Dáme vařit nudle do osolené vody. Hlávkové zelí nakrájíme nadrobno, spaříme, scedíme, přidáme k uvařeným nudlím spolu s osmahnutou cibulkou na Mahá koření, nastrouhaným sýrem a kořením. Promícháme a dáme zapéci na plech vymazaný rostlinným tukem a vysypaným strouhankou.
Hotový pokrm ozdobíme jemně krájeným pórkem.
Poznámka
Celozrnné těstoviny nabývají mezi 200 - 260%. Norma uvažuje 240%.