Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
voda | 1500 | 1500 | |
čerstvé ovoce | 700 | 175 | 525 |
šlehačka | 200 | 200 | |
maizena | 70 | 70 | |
cukru | 50 | 50 | |
soli | 1 | 1 | |
koriandru | 1 | 1 | |
hřebíček (2 ks) | 0.1 | 0.1 | |
Čistá celkem | 2347.1 | ||
Tepelné ztráty celkem | -347.1 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 2000 | ||
Množství jedné porce | 200 |
Popis přípravy
Očištěné a nakrájené ovoce podusíme v nádobě vymazané rostlinným tukem společně se solí, mletým koriandrem a hřebíčkem do měkka. Pak zalijeme vodou, přidáme cukr, povaříme asi 5 min, přidáme maizenu rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme. Nakonec přidáme šlehačku, promícháme a již nevaříme.