Ovocná omáčka z čerstvého ovoce Normy pro MŠ

OVOCNÁ OMÁČKA Z ČERSTVÉHO OVOCE
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda15001500
čerstvé ovoce700175525
šlehačka200200
maizena7070
cukru5050
soli11
koriandru11
hřebíček (2 ks)0.10.1
Čistá celkem2347.1
Tepelné ztráty celkem-347.1
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2000
Množství jedné porce200

Popis přípravy
Očištěné a nakrájené ovoce podusíme v nádobě vymazané rostlinným tukem společně se solí, mletým koriandrem a hřebíčkem do měkka. Pak zalijeme vodou, přidáme cukr, povaříme asi 5 min, přidáme maizenu rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme. Nakonec přidáme šlehačku, promícháme a již nevaříme.