Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-350g (těstoviny 230g, posýpka 20g,
poleva 100g)
Množství jedné porce: Dospělá osoba-250 g Dítě- g
HMOTNOST v gramech
| Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
| celozrnné těstoviny | 1000 | 2400 | |
| sůl | 10 | 1 | |
| olej | 50 | 50 | |
| mletý mák | 200 | 200 | |
| skořice | 1 | 1 | |
| Čistá celkem | 2652 | ||
| Tepelné ztráty celkem | -152 | ||
| Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 2500 | ||
| Množství jedné porce | 250 |
TĚSTOVINY
Těstoviny vložíme do vařící slané vody a uvaříme je do měkka. Uvařené scedíme,rychle propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Polijeme karamelovou polevou, promícháme s posýpkou a klademe na teplý talíř.
Podáváme s dušeným ovocem nebo kompotem.
KARAMELOVÁ POLEVA
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-50 g Dítě-30 g
HMOTNOST v gramech
| Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
| cukr | 200 | 200 | |
| vody na polevu | 600 | 600 | |
| olej | 50 | 50 | |
| skořice | 2 | 2 | |
| Čistá celkem | 852 | ||
| Tepelné ztráty celkem | 352 | ||
| Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 500 | ||
| Množství jedné porce | 50 |
Popis přípravy karamelové polevy
Na pánvi zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou a krátce povaříme asi 5 minut, až se cukr rozpustí. Do hotové polevy přidáme olej a skořici.