Celozrnné dukátové buchtičky s krémem Normy pro MŠ

CELOZRNNÉ DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMEM



Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Vanilkový krém: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g
Množství jedné porce: Dospělá osoba-220 g Dítě-110 g

HMOTNOST v gramech

Název poživatiny Hrubá Odpad Čistá
celozrnná mouka 900   900
hladká mouka 350   350
sójová mouka 150   150
cukr 150   150
olej 100   100
droždí 15   15
mléko 900   900
sůl 3   3
Čistá celkem 2568    
Tepelné ztráty celkem -368    
Množství pokrmu pro deset dospělých osob 2200    
Množství jedné porce 220    


Příprava kvásku
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, zamícháme a kvásek necháme vykynout.
Příprava těsta
Do mísy dáme celozrnnou, sójovou, hladkou mouku, cukr, sůl, vykynutý kvásek, vlažné mléko a vypracujeme těsto až se přestane lepit na stěny nádoby a necháme je vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na dlouhé válečky dva centimetry silné, ze kterých krájíme dílky stejně dlouhé. Dílky skládáme těsně vedle sebe na plech vymazaný rostlinným tukem a každou řadu potřeme olejem, aby se při vyndávání od sebe dobře oddělovaly. Buchtičky necháme ještě jednou vykynout a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečené klademe na talíř a přeléváme horkým vanilkovým krémem.

Vanilkový krém
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g

HMOTNOST v gramech

Název poživatiny Hrubá Odpad Čistá
mléko 2000   2000
vanilkový pudink 120   120
cukr 80   80
sůl 1   1
       
Čistá celkem 2201    
Tepelné ztráty celkem -201    
Množství pokrmu pro deset dospělých osob 2000    
Množství jedné porce 200    


Popis přípravy
Pudinkový prášek cukr a sůl rozmícháme v části studeného mléka a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Krátce povaříme asi 3 minuty.