CELOZRNNÉ DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMEM
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Vanilkový krém: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g
Množství jedné porce: Dospělá osoba-220 g Dítě-110 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
celozrnná mouka | 900 | 900 | |
hladká mouka | 350 | 350 | |
sójová mouka | 150 | 150 | |
cukr | 150 | 150 | |
olej | 100 | 100 | |
droždí | 15 | 15 | |
mléko | 900 | 900 | |
sůl | 3 | 3 | |
Čistá celkem | 2568 | ||
Tepelné ztráty celkem | -368 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 2200 | ||
Množství jedné porce | 220 |
Příprava kvásku
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, zamícháme a kvásek necháme vykynout.
Příprava těsta
Do mísy dáme celozrnnou, sójovou, hladkou mouku, cukr, sůl, vykynutý kvásek, vlažné mléko a vypracujeme těsto až se přestane lepit na stěny nádoby a necháme je vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na dlouhé válečky dva centimetry silné, ze kterých krájíme dílky stejně dlouhé. Dílky skládáme těsně vedle sebe na plech vymazaný rostlinným tukem a každou řadu potřeme olejem, aby se při vyndávání od sebe dobře oddělovaly. Buchtičky necháme ještě jednou vykynout a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečené klademe na talíř a přeléváme horkým vanilkovým krémem.
Vanilkový krém
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
mléko | 2000 | 2000 | |
vanilkový pudink | 120 | 120 | |
cukr | 80 | 80 | |
sůl | 1 | 1 | |
Čistá celkem | 2201 | ||
Tepelné ztráty celkem | -201 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 2000 | ||
Množství jedné porce | 200 |
Popis přípravy
Pudinkový prášek cukr a sůl rozmícháme v části studeného mléka a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Krátce povaříme asi 3 minuty.