Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g
HMOTNOST v gramech
Název poživatiny | Hrubá | Odpad | Čistá |
voda | 440 | 440 | |
pohanka | 90 | 90 | |
cibule | 100 | 15 | 85 |
nakládaný okurek | 100 | 100 | |
oleje | 20 | 20 | |
sůl | 6 | 6 | |
Mahá | 10 | 10 | |
tymián | 1 | 1 | |
nové koření | 0.2 | 0.2 | |
bobkový list | 0.1 | 0.1 | |
pórek | 50 | 10 | 40 |
Čistá celkem | 792.3 | ||
Tepelné ztráty celkem | -192.3 | ||
Množství pokrmu pro deset dospělých osob | 600 | ||
Množství jedné porce | 60 |
Popis přípravy
Pohanku přebereme a vaříme asi 20 minut do měkka. Pak jí rozmixujeme na hladkou kaši.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a Mahá koření.
Smícháme dohromady rozetřenou pohanku, osmahnutou cibulku, jemně krájený okurek a tymián.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.