Pohanková pomazánka na divoko Normy pro MŠ

POHANKOVÁ POMAZÁNKA NA DIVOKO
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
vody420420
pohanka8080
cibule1001585
celer601248
petržel601248
mrkev601248
oleje2020
citron806020
nového koření0.20.2
(2 ks) bobkového listu0.10.1
tymián0.50.5
soli66
pórek501040
Čistá celkem815.8
Tepelné ztráty celkem-215.8
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Celer, petržel, mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Přidáme k cibuli a krátce osmahneme.
Zalijeme vodou, přidáme pohanku, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, oloupaný a nakrájený citron. Vše vaříme asi 20 minut na hustou kaši a necháme vychladnout.
Hotová pomazánka je dobře roztíratelná, mírně nakyslé pikantní chuti.
Mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájenou petrželkou.