Pohanková paštika Normy pro MŠ

POHANKOVÁ PAŠTIKA
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda440440
pohanka9090
cibule20040160
česnek20218
olej2020
protlak5050
mletého kmín11
nové koření0.20.2
(2 ks) bobkový list0.10.1
hřebíček0.20.2
oregano0.50.5
sůl66
pórek501040
Čistá celkem826
Tepelné ztráty celkem-226
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Pohanku namočíme přes noc. Vaříme s bobkovým listem, novým kořením, hřebíčkem a solí asi 20 minut do měkka.
Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (zpravidla není třeba) na hladkou kaši.
Na oleji prohřejeme mletý kmín, přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli, česnek a osmahneme. Pak přidáme rajský protlak a krátce orestujeme.
Vše vmícháme do rozmixované pohankové kaše, přidáme oregano a dobře promícháme.
Mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.