Mrkvová pomazánka s fazolí Normy pro MŠ

MRKVOVÁ POMAZÁKA S FAZOLÍ
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
fazole150450
mrkev20040160
olej2020
sůl66
bobkový list0,10.1
nové koření0,20.2
citrónová šťáva1008020
majoránka11
mletý kmín11
pórek501040
Čistá celkem698.3
Tepelné ztráty celkem-98.3
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60
Vaření fazole
fazole150
voda na namáčení238
voda na vaření po namáčení 414
voda na vaření bez namáčení 610

Množství vody je uvedeno včetně vody na případné rozmixování.

Popis přípravy

Fazole namočíme přes noc a pak v čisté vodě spolu s kořením uvaříme do měkka. Solíme 20 minut před koncem varu. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (asi 70 ml) na hladkou kaši.
na kaši. Mrkev očistíme, nastrouháme na jemno, orestujeme na oleji spolu s majoránkou a smícháme s rozmixovanou fazolí, Dochutíme citrónovou šťávou.
Mažeme na opečený chléb a sypeme pórkem.