Hrachová pomazánka s tymiánem Normy pro MŠ

HRACHOVÁ POMAZÁNKA S TYMIÁNEM
    
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
hrách100420
cibule1001585
nakládaný okurek100100
oleje2020
sůl66
Mahá1010
tymián11
nové koření0.20.2
bobkový list0.10.1
pórek501040
Čistá celkem682.3
Tepelné ztráty celkem- 82.3
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Hrách přebereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme v čisté vodě na
hustou kaší. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření
rozmixujeme s potřebným množstvím vody (asi 100 ml) na hladkou kaši.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a Mahá koření.
Smícháme dohromady rozmixovaný hrách, osmahnutou cibulku, jemně strouhaný okurek a tymián.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.