Hrachová pomazánka Normy pro MŠ

HRACHOVÁ POMAZÁNKA
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
hrachu100420
cibule20030170
oleje2020
česnek1019
Mahá1010
majoránky11
soli66
nakládaný okurek5050
pórek501040
Čistá celkem726
Tepelné ztráty celkem-126
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Hrách přebereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme v čisté vodě na hustou kaší. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (asi 100 ml) na hladkou kaši.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a Mahá koření.
Vše promícháme, dochutíme nastrouhaným nakládaným okurkem, majoránkou a jemně krájeným pórkem.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně strouhanou zeleninou nebo kysaným zelím.