Fazolová s celerem Normy pro MŠ

FAZOLOVÁ S CELEREM
    
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
fazole120370
celer20040160
nakládaný okurek5050
oleje2020
sůl66
Mahá1010
oregano11
nové koření0.20.2
bobkový list0.10.1
pórek501040
Čistá celkem657.3
Tepelné ztráty celkem-57.3
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60
Vaření
fazole120
voda na namáčení200
voda na vaření po namáčení 400
voda na vaření bez namáčení 550

Množství vody je uvedeno včetně vody na případné rozmixování.

Popis přípravy

Fazoli přebereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (asi 70 ml) na hladkou kaši.
Celer očistíme a najemno nastrouháme.
Rozmixovanou fazoli smícháme s nastrouhaným celerem, jemně nastrouhanou nakládanou okurkou a oreganem.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.