Fazolová pomazánka s majoránkou Normy pro MŠ

FAZOLOVÁ POMAZÁNKA S MAJORÁNKOU  
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
fazole120370
cibule20030170
oleje2020
česnek1019
Mahá1010
majoránky11
soli66
nakládaný okurek100100
pórek501040
Čistá celkem726
Tepelné ztráty celkem-126
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Fazoli přebereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme v čisté vodě do měkka. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (asi 70 ml) na hladkou kaši.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a Mahá koření.
Vše promícháme dochutíme najemno nastrouhaným nakládaným okurkem, majoránkou a třeným česnekem.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem, strouhanou zeleninou nebo kysaným zelím.