Fazolová paštika Normy pro MŠ

FAZOLOVÁ PAŠTIKA
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
fazole140430
cibule20040160
česnek20218
olej2020
protlak5050
mletého kmín11
nové koření0.20.2
(2 ks) bobkový list0.10.1
hřebíček0.20.2
oregano0.50.5
sůl66
pórek501040
Čistá celkem726
Tepelné ztráty celkem-126
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60

Popis přípravy

Fazoli namočíme přes noc. Vodu slijeme a vaříme v čisté vodě s bobkovým listem, novým kořením a hřebíčkem do měkka. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (asi 80 ml) na hladkou kaši.
Na oleji prohřejeme mletý kmín, přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli, česnek a osmahneme. Pak přidáme rajský protlak a krátce orestujeme.
Vše vmícháme do rozmixované fazolové kaše, přidáme oregano a dobře promícháme.
Mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.