Čočková pomazánka s tymiánem Normy pro MŠ

ČOČKOVÁ POMAZÁNKA S TYMIÁNEM
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
čočka120410
cibule1001585
nakládaný okurek100100
oleje2020
sůl66
Mahá1010
tymián11
nové koření0.20.2
bobkový list0.10.1
pórek501040
Čistá celkem672.3
Tepelné ztráty celkem-72.3
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60
Vaření čočky
čočka120
voda na namáčení211
voda na vaření po namáčení 344
voda na vaření bez namáčení 513

Množství vody je uvedeno včetně vody na případné rozmixování.

Popis přípravy

Čočku přebereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (zpravidla není třeba přidávat) na hladkou kaši.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a Mahá koření.
Smícháme dohromady rozetřenou čočku, osmahnutou cibulku, jemně krájený okurek a tymián.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.