Celerová pomazánka s čočkou Normy pro MŠ

CELEROVÁ POMAZÁNKA S ČOČKOU
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-60 g Dítě-30 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
čočka110370
celer20040160
nakládaný okurek5050
oleje2020
sůl66
Mahá1010
oregano11
nové koření0.20.2
bobkový list0.10.1
pórek501040
Čistá celkem657.3
Tepelné ztráty celkem-57.3
Množství pokrmu pro deset dospělých osob600
Množství jedné porce60
Vaření čočky
čočka110
voda na namáčení194
voda na vaření po namáčení 350
voda na vaření bez namáčení 490

Množství vody je uvedeno včetně vody na případné rozmixování.

Popis přípravy

Čočku přebereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Dvacet minut před koncem varu přidáme sůl. Po uvaření rozmixujeme s potřebným množstvím vody (zpravidla není třeba přidávat) na hladkou kaši.
Celer očistíme a najemno nastrouháme.
Rozetřenou čočku smícháme s nastrouhaným celerem, jemně nastrouhanou nakládanou okurkou a oreganem.
Pomazánku mažeme na opečený chlebánek (chléb) a posypeme jemně krájeným pórkem.