Vločkový krém s oříšky Normy pro MŠ

VLOČKOVÝ KRÉM S OŘÍŠKY
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-250 g Dítě-130 g
Množství jedné porce 130 g (krém 120 g, posýpka 10 g)
Doporučená příloha: dušené ovoce 60 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda10001900
ovesné vločky400400
mléko250200
cukr5050
olej1010
sůl11
badyán0.10.1
mleté oříšky100100
Čistá celkem2661.1
Tepelné ztráty celkem-161.1
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2500
Množství jedné porce250

Popis přípravy
Přesvědčíme se zda ovesné vločky nejsou nahořklé. Pokud jsou jen mírně nahořklé můžeme je použít po propláchnutí vařící vodou.
Ovesné vločky zalijeme vodou a namočíme přes noc ve vodě. Druhý den uvaříme se solí, olejem, cukrem a kořením do měkka. Přidáme mléko, přivedeme k varu, ale již nevaříme. Vše rozmixujeme na hustý krém.
Krém podáváme v miskách posypaný posýpkou a ozdobený dušeným ovocem.
(Jsou-li jáhly starší, je třeba je před namáčením až třikrát spařit.)