Vločkové flameri s oříšky Normy pro MŠ

VLOČKOVÉ FLAMERI S OŘÍŠKY
   
Norma na 10 porcí pro dospělou osobu
Množství jedné porce: Dospělá osoba-200 g Dítě-100 g
(krém 190 g, posýpka 10 g)
Doporučená příloha: dušené ovoce 100/50 g

HMOTNOST v gramech
Název poživatinyHrubáOdpadČistá
voda15001500
ovesné vločky400400
mléko200200
cukr5050
olej1010
sůl11
badyán0.10.1
mleté oříšky100100
Čistá celkem2261.1
Tepelné ztráty celkem-261.1
Množství pokrmu pro deset dospělých osob2000
Množství jedné porce200

Popis přípravy

Přesvědčíme se zda ovesné vločky nejsou nahořklé. Pokud jsou jen mírně nahořklé můžeme je použít po propláchnutí vařící vodou.
Ovesné vločky zalijeme vodou a namočíme přes noc ve vodě. Druhý den uvaříme se solí, olejem, cukrem a kořením do měkka. Přidáme mléko, přivedeme k varu, ale již nevaříme. Vše rozmixujeme na hustou kaši.
Kaší plníme misky předem vypláchnuté studenou vodou. Kaši necháme v miskách vychladnout a ztuhnout asi dvě hodiny podle velikosti misek (zkrátit dobu lze zachlazením).
Flameri vyklopíme a podáváme na talířcích posypané mletými oříšky s dušeným ovocem nebo kompotem.